Haberler

Türk Dünyası Çocukları Bağcılar'da Buluştu

Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı tarafından Bağcılar Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen 21. ’nci Türk Dünyası Çocuk Şöleni’ne katılan 35 ayrı ülkeden çocuk, sergiledikleri oyunlarla renkli görüntüler oluşturdu.

Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı tarafından Bağcılar Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen 21. 'nci Türk Dünyası Çocuk Şöleni'ne katılan 35 ayrı ülkeden çocuk, sergiledikleri oyunlarla renkli görüntüler oluşturdu.

Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı tarafından Bağcılar Belediyesi'nin ev sahipliğinde 21. Türk Dünyası Çocuk Şöleni düzenlendi. Bağcılar Olimpik Spor Salonu'nda düzenlenen şölene 35 ayrı ülkeden 500'e yakın öğrenci katıldı. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı'nın da katıldığı şölene vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gösterildi. Bağcılar Belediyesi Bilgi Evi öğrencilerinin çaldığı mehter marşlarıyla başlayan seremonisinin ardından tek tek sahneye çıkan çocuklar, kendi kültürlerine has halk oyunları oynayarak, kültürlerini tanıtma imkanı buldu.

Türk dünyası çocuklarını Bağcılar'da ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, "Başta rahmetli hocamız olmak üzere emeği geçen herkese çok çok teşekkür ediyorum. Sizler Türk coğrafyasının her bölgesinden geleceğimizin çok daha sağlam temeller üzerine bina edilmesi için kardeşlerimizle tanışmak, kaynaşmak ve bu arada tarihi turistik yerleri ile İstanbul'u ve Türkiye'yi tanımak üzere buradasınız" dedi.

"TÜRKİYE BİZİM İÇİN DAHA BÜYÜK BİR DEVLET OLDU"

Türkiye'ye geldiğinden beri Türk hayatını daha iyi tanıdığını ifade eden Azerbaycanlı öğrenci Cemile Osmanova, "Türkiye bizim için daha büyük bir devlet oldu. Amacımız herkesin Türkçe konuşması, insanlar Türkiye'yi sevsin" diye konuştu.

Etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ettiklerini belirten Tamilla Danyarbeyli ise, "Tek dileğim Türk dünyası ve hepimiz birlik olalım. Büyük bir devlet kuralım, hepimiz birlik olalım" şeklinde konuştu.

Azerbaycan Bakü Atatürk Lisesi öğretmenlerinden Arzu Guliyeva da, "13 kişilik bir ekiple buraya geldik. Amacımız Türk kardeşliğini daha da görkemlendirmek ve Türk kardeşlerimizi daha yakından tanımaktır" ifadelerini kullandı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Bağcılar Belediyesi Lokman Çağırıcı İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title