Haberler

Türk Balıkçısı Nezir Kaya'nın Aşkı Festivale İlham Oldu

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Çeşme detayları, - Balıkçı Nezir Kaya'nın ve yıkılan kulesinin arşiv fotoları, - Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç ile röp. Türk balıkçısı Nezir Kaya'nın aşkı festivale ilham oldu- Rum kızı Tinika'ya kara sevdası yüzünden kule inşa eden, işkencelere maruz kalan balıkçı Nezir Kaya'nın anısına Çeşme'de "Aşk" konulu bir festival düzenlenecek- Çeşme Belediye Başkanı Dalgıç: - "Bazı ülkelerde aşk festivalleri düzenleniyor ama bizim festivalimiz gerçek bir hikayeye dayanıyor" EFSUN YILMAZ - Rum kızı Tinika'ya kara sevdası nedeniyle kule inşa eden, işkencelere maruz kalan sağır ve dilsiz balıkçı Nezir Kaya'nın anısına Çeşme'de konusu "Aşk" olan bir festival gerçekleştirilecek.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Çeşme detayları, - Balıkçı Nezir Kaya'nın ve yıkılan kulesinin arşiv fotoları, - Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç ile röp. Türk balıkçısı Nezir Kaya'nın aşkı festivale ilham oldu- Rum kızı Tinika'ya kara sevdası yüzünden kule inşa eden, işkencelere maruz kalan balıkçı Nezir Kaya'nın anısına Çeşme'de "Aşk" konulu bir festival düzenlenecek- Çeşme Belediye Başkanı Dalgıç: - "Bazı ülkelerde aşk festivalleri düzenleniyor ama bizim festivalimiz gerçek bir hikayeye dayanıyor" EFSUN YILMAZ - Rum kızı Tinika'ya kara sevdası nedeniyle kule inşa eden, işkencelere maruz kalan sağır ve dilsiz balıkçı Nezir Kaya'nın anısına Çeşme'de konusu "Aşk" olan bir festival gerçekleştirilecek. Çocukken geçirdiği bir hastalık nedeniyle duymayan ve konuşamayan Dalyanköylü balıkçı Nezir Kaya'nın Sakız Adası'nda yaşayan Tinika'ya aşkı, dünyaya bir festivalle anlatılacak.Dilden dile aktarılan öyküye göre, Rum kızı Tinika'yı Çeşme'de görür görmez tutulan Kaya, aşkına ulaşabilmek için defalarca Sakız Adası'na gitti ve bu nedenle yakalanarak casus olduğu şüphesiyle işkencelere maruz kaldı. Nezir Kaya'nın Tinika'nın yaşadığı Sakız Adası'nı görebilmek için Dalyan'da tek başına inşa ettiği kule, dönemin belediyesince 1992 yılında yıkıldı ancak balıkçının aşk öyküsü önce "Kayıkçı" adlı filmine, şimdi de Çeşme Belediyesinin düzenleyeceği festivale ilham verdi. - Hem aşkı arayanlara hem de bulanlara hitap edecekÇeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk turizminin gözdesi Çeşme'nin kültürel değerlerini de öne çıkarmak istediklerini, bu nedenle Dalyan'da yaşamış balıkçı Nezir Kaya'dan aldıkları ilhamla aşk festivali kurguladıklarını belirtti. Kaya'nın Tinika'yı görebilmek umuduyla 14-15 metre yüksekliğinde bir kule yaptığını söyleyen Dalgıç, şunları anlattı: "Nezir'i ve akrabalarını biz de tanıyoruz. Platonik aşk yaşamış sağır ve dilsiz bir balıkçımızdı. Bir kulesi vardı. Yunanistan'dan bir kıza aşık oluyor. Onu görebilmek istiyor. 1992 yılında kulesi yıkıldı. Biz anıt olarak bu kuleyi tekrar inşa edeceğiz. Kasım ayında da iki günlük bir Aşk Festivali düzenleyeceğiz."Festivalde kült aşk filmlerinin gösterileceğini, tango, vals etkinlikleri düzenleneceğini kaydeden Dalgıç, festivale katılanların şiir ve şarkılarla da aşkı hissedeceğini dile getirdi.Dünyada birçok ülkede düzenlenen aşk festivallerinin büyük ilgi çektiğini, binlerce kişiye ev sahipliği yaptığını söyleyen Dalgıç, "gerçek bir öyküye dayanan" festivale aşkı bulan ve arayanları davet etti.

Kaynak: AA / Güncel

Muhittin Dalgıç Çeşme Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title