Haberler

Turizmde Devr-İ Tatil Dönemi

Karadeniz bölgesinin en büyük turizm yatırımı olan Sky Tower Hotel’in resmi açılışı, 6 Aralık günü 2. Abdülhamid’in torunlarının katılımıyla gerçekleşti.

Karadeniz bölgesinin en büyük turizm yatırımı olan Sky Tower Hotel'in resmi açılışı, 6 Aralık günü 2. Abdülhamid'in torunlarının katılımıyla gerçekleşti. E7 Grup'un 69 milyon dolar yatırımıyla Batı Karadeniz bölgesinin ilk 5 yıldızlı oteli olan Sky Tower, farklılıkları ile turizm sektöründe bir ilk olacak Devr-i Tatil konseptinin lansmanını da gerçekleştirdi. Akçakoca'da, Karadeniz'in tek mavi bayraklı denizin kıyısında yer alan helal turizm sisteminde hizmet sunan Sky Tower Hotel'de, Devr-i tatil sistemiyle 2500 euroya 6 yıl çift kişilik tatil yapmak mümkün olacak.

E7 Grup tarafından 2012 yılında Akçakoca Belediyesi'nden satın alan ve 69 milyon dolar yatırımla sektöre kazandırılan Karadeniz'in en büyük turizm yatırımı özelliği taşıyan Sky Tower Hotel'in resmi açılışı, Düzce Valisi Ali İhsan Su, Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, Düzce AKP milletvekilleri ve 2. Abdülhamid'in torunlarından Harun Osmanoğlu, Orhan Osmanoğlu, Abdülhamit Kayıhan Osmanoğlu, Yavuz Selim Osmanoğlu'nun katılımıyla yapıldı.

E7 Grup CEO'su Ersin Aydeniz, açılışta yaptığı konuşmada, "1990'lı yıllarda Akdenize yatırım yapanlara şaşırılıyordu. Şimdi Karadeniz'e yatırım yapanlar için aynı şey düşünülüyor. Batı Karadeniz'de turizmin önünün açılması için herkesin üzerine düşen görevi yapması gerekiyor. Akçakoca sadece Türk turistler için değil, yabancı turist için de çok kıymetli bir bölge. Örneğin 2013 yılında Karadeniz bölgesine Ortadoğu ülkelerinden 700 bin kişi geldi. Akçakoca, doğal güzellikleriyle Ortadoğu'nun muhafazakar adalarından biri olabilir. Hatta Akçakoca, Arap ve muhafazakar turistlerin Miami'si olacak iddiasındayız" dedi.

Helal Turizm konseptinin yatırım ve işletme maliyetlerinin yüksek olduğunu belirten Aydeniz, "E7 Grup olarak 2015'i turizm yılı ilan ettik. Sky Tower yüksek doluluk oranları ile hizmet vermeye devam ediyor. Konsept olarak büyük bir talebi karşılıyoruz. Yeni turizm yatırımlarımız da helal turizm konseptinde olacak. Konuya gereken destek sağlanırsa, 2023'te bütün Karadeniz'de Sky Tower Hotel'in örneklerini göreceğiz" diye konuştu.

Ersin Aydeniz, Devr-i tatil ismi verilen yeni tatil konsepti hakkında şunları söyledi: "Farklılıklarıyla Türk turizm sektöründe bir ilk olacak Devr-i tatil konseptiyle, helal turizmde yeni bir dönem başlatıyoruz. Misafirlerimiz yılın istedikleri bölümünden seçecekleri 1 haftayı, 6 yıl boyunca 5 yıldızlı otel konforunda her şey dahil konseptiyle kullanabilecekler. 2500 euro ödeyerek, 6 yıl boyunca çift kişilik yılda 1 hafta her şey dahil konaklama yapabilecekler. Bu şekilde çok uygun bir fiyatla tatil yapabilecek olan misafirlerimiz dilerse devr-i tatillerini başka birine devredebilecekler. Sevdikleri ile bu sistem dahilinde tatillerini paylaşabilecekler.

Sky Tower yatırımını büyütmeyi planladıklarını belirten Aydeniz, sözlerine şöyle devam etti: "Mevcut 600 yatağa ek olarak 100 yataklı kapasite artırımı yapmayı düşünüyoruz. Sky Tower Hotel, Karadeniz'in en şirin kasabası Akçakoca'da denize sıfır konumlanan bir yapı. Biz de bu yapıyı yurt içi ve yurt dışından daha fazla misafirimizle buluşturmak, tanıştırmak istiyoruz. Şu an Sky Tower Hotel için yapılan yatırım miktarı 64 milyon dolar. Bu yatırım miktarına ek olarak, 2,5 milyon dolarlık sadece kadınlara özel, deniz suyundan arıtılmış olarak hazırlanacak, güneş görecek bir havuz bölümü ekleyeceğiz. Bu bölüm 13 metrelik duvarlarla izole edilecek ve otelimize gelen kadın misafirlerimiz rahatlıkla tatillerinin ve güneşin tadını çıkarabilecek. Ayrıca, yatırımımıza bir de 2,5 milyon dolarlık termal-kaplıca bölümü ekleyerek, kış turizmi ve sağlık turizmine de yatırım yapmış olacağız. Bu yatırımla Sky Tower Karadeniz bölgesinin ilk thalasso terapi sistemine ait bir oteli olarak yine bir ilki taşıyor olacak."

Akçakoca'da resmi açılışı yapılan 5 yıldızlı Sky Tower Hotel, en küçüğü 55-75 metrekare arasında değişen 184 oda ve 600 yatak kapasitesine sahip. En çok Arap müşterileri tarafından ilgi gören içerisinde SPA'sı ve toplantı salonu bulunan Kral dairesi de bulunuyor. Otel'de, SPA, toplantı salonları, ibadet alanları, açık ve kapalı havuzlar buluyor. Sadece yaz aylarında değil her mevsim özellikle de hafta sonu tatili olarak tercih edilen Sky Tower Hotel, İstanbul'a 217 km Ankara'ya 236 km, Bursa'ya 228 km, Bolu'ya 45 km mesafede yer alıyor. Esenboğa ve Sabiha Gökçen havaalanlarına ortalama iki saat yakınlığı ile Sky Tower Hotel'e Türkiye'nin her yerinden birkaç saatte ulaşmak mümkün gözüküyor. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Batı Karadeniz Ersin Aydeniz Akçakoca Düzce Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title