Haberler

Turhal'da Kullanım Tarihi Geçen 1 Ton Gıda Maddesi Ele Geçirildi

Güncelleme:

Turhal'da kullanım tarihi geçen 1 ton gıda maddesi ele geçirildi TOKAT'ın Turhal ilçesinde zabıta ekipleri tarafından yapılan denetimlerde kullanım tarihi geçen 1 tona yakın gıda maddesi ele geçirildi.

Turhal Belediyesi Zabıta ekipleri, halk sağlığını korumak ve güvenli gıda teminini sağlamak amacıyla ilçe merkezindeki marketlerde ve bakkallarda denetim gerçekleştirdi. Denetim sırasında bazı gıda satışı yapan market ve bakkallarda çok sayıda son kullanma tarihi geçmiş ürünler bulundu. Yaklaşık 1 tona yakın kullanım tarihi geçmiş gıda bulunurken, bazı ürünlerin küflenmiş olduğu görüldü.

Turhal Belediye Başkanı Ak Partili Yılmaz Bekler, zabıta ekiplerinin son kullanma tarihi geçmiş ürünleri topladığını ardından ise imha ettiğini söyleyerek, "Belediyemizin asli görevlerinden bir tanesi halkımızın sağlığını tehdit eden unsurları ortadan kaldırmak. Zabıta müdürlüğümüz denetimlerinde ağırlıklı olarak çocuklarımızın alış veriş yaptığı yerlere yönlendiler. ve gördük ki biz bu denetimleri sıklıkla yapıyor olmamıza rağmen yin ede son kullanma tarihi geçmiş ürünler elde edilebiliyor. Biz denetimlerimizi artırarak halkımızın sağlığını tehdit eden ürünleri ortadan kaldıracağız" dedi.

Ayrıca bu ürünleri satan esnaflar hakkında yasal işlem başlatılacağı bildirildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Turhal Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title