Haberler

Turgut Özal Üniversitesi'nden Kanser Üzerine İki Kitap Hazırlığı

Turgut Özal Üniversitesi hocaları tarafından hazırlanan ve tüm yönleriyle kanseri ele alan kitaplar, çok yakında piyasada olacak.

Turgut Özal Üniversitesi hocaları tarafından hazırlanan ve tüm yönleriyle kanseri ele alan kitaplar, çok yakında piyasada olacak. Her iki bilimsel yayının, üniversitenin adını uluslararası bilim dünyasında duyurması bekleniyor.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin en önemli vakıf üniversitelerinden biri olan ve 8. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal'ın adını taşıyan üniversite ismine yakışır çalışmalara imza atmaya devam ediyor. Turgut Özal Üniversitesi Tıp Fakültesi hocaları bu kez de çağın illeti olarak bilinen kanserle ilgili çok kapsamlı iki kitabın hazırlığında görev aldı. Kitaplardan biri Nova Amerika tarafından piyasaya çıkarılacak. Turgut Özal Üniversitesi Bilimsel Araştırmalar Koordinatörü ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mehmet Gündüz ile Tıbbi Genetik Anabilim Dalı Kurucu Başkanı Prof. Dr. Esra Gündüz, kanserin tüm yönlerinin ele alındığı bu kitabın editörlüğünü üstlendi. Kanserin gelişimi, türleri, kimyasal tedavinin psikolojik etkileri de dahil olmak üzere hastalığa ilişkin şimdiye değin yayınlanmış çok önemli bilimsel yayınların bir araya getirildiği kitap, çok yakında piyasaya çıkacak.

Turgut Özal Üniversitesi'nden yapılan açıklamada yine Prof. Dr. Mehmet Gündüz'ün editör ve yazar olarak görev aldığı bir başka kitabın da bitme aşamasında olduğu ifade edildi. Taylor&Francis Yayınevi tarafından piyasaya sürülecek olan bu kitap da yine kanser hastalığına ilişkin bilgilendirici ve kapsamlı konular içeriyor. En sık görülen kanser türleri, hastalığın tedavisinde uygulanan yöntemlerin anlatıldığı bu kitap da yakında piyasaya çıkmış olacak. Her iki bilimsel yayın da Turgut Özal Üniversitesi'nin adını, uluslararası bilim dünyasında duyurması bekleniyor. - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Mehmet Gündüz Turgut Özal Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title