Haberler

Türel "Ne Yapsak Karşı Çıkıyorlar"

Güncelleme:

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı, Antalya'da hangi projeyi hayata geçirirlerse geçirsinler, sadece siyasi nedenlerle projelere karşı çıkanların olduğunu söyledi.

Türel "Henüz açıklanmamış bir projeye bile karşı çıkıldığını kaydederek " Antalya'da ne yapsak eleştirmek için bahane buluyorlar. Ne yapsak karşı çıkıyorlar, bilmeden konuşuyorlar. Onlara kalsa biz Antalya'da hiçbir şey yapmayalım." dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya'nın geleceğine şekil verecek, yaşanan sorunlara köklü çözümler getirecek projeleri arka arkaya hayata geçirdiklerini, ancak bazı kesimlerin daha projelerin ne olduğunu bilmeden sadece siyasi nedenlerle eleştirdiklerini söyledi. Antalya'ya hizmet götürülmesini istemeyen kişilerin ne yapılırsa yapılsın bir şekilde eleştirmek için bahane bulduklarını belirten Türel şöyle konuştu:

"Bazı kişilere kalsa biz Antalya'da hiçbir şey yapmayalım, hiçbir hizmet götürmeyelim sorunları çözmeyelim. Onlar ne kadar konuşurlarsa konuşsunlar biz bu memlekete hizmet etmek için seçildik ve gece gündüz çalışıyoruz. Antalya ile ilgili projelere halkın karar vermesinden rahatsız olanlara inat Antalya'yı, Antalyalılar ile birlikte yönetmeye devam edeceğiz."

Her şeye bahaneleri var

Büyükşehir'in Antalya için yaptığı projeleri eleştirmeyi alışkanlık haline getirenlerin, artık projenin açıklanmasını bile beklemeye gerek duymadığını ifade eden Başkan Türel "Ben daha Boğaçayı Projesi'ni yeni açıklamamışım. Nasıl bir proje olacağını bilmeden, açıklamamdan bir gün önce CHP İl Başkanı 'Ayranı yok içmeye projesi' diyor. Ben ne yapacağımı bir açıklayayım ondan sonra konuş. Daha önce Ulaştırma Bakanlığımız tarafından yapılan köprülü kavşaklara da karşı çıkmış, "Bu kavşakları yapmak vatan hainliğidir" demişlerdi. Şimdi bu kavşakları başta eleştirenler olmak üzere tüm Antalyalılar kullanıyor" dedi.

Halkın karar vermesinden rahatsızlar

Her gün yüz binlerce Antalya'nın kullandığı bir kavşakta yapılacak olan çalışmayı halka sormalarının bile eleştirildiğini ifade eden Türel, "Biz her zaman söylüyoruz. Atatürk heykelini kim yok etmeye kalkarsa, karşısında Menderes Türel'i bulur. Buna kesinlikle müsaade etmem. Ya kavşakta heykel yerinde kalsın biz oraya kavşak yapmayalım veya heykeli halkımızın istediği bir yere taşıyalım ve üst geçitli bir kavşak yapalım. Bu sorulara halkın yüzde 96'sı kavşağı yapın Atatürk heykelini taşıyın diye cevap verince de bu konuları halk bilmez uzmanlara sorun diyorlar. Zaten uzmanlar projeyi hazırladıktan sonra halka soruyoruz bunu dahi anlamıyorlar. Halk sizin bildiğinizden benim bildiğimden çok daha fazlasını bilir. Biz halkın aklına fevkalade itimat ediyoruz. Halkın tercihi bizim tercihimiz, Bu bizim demokratik geleneğimizdir. Yakında Ali Çetinkaya projemiz ile 3. etap raylı sistem hattımız geliyor. Onlara da referandum yapacağız" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Menderes Türel Antalya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title