Haberler

Tunus'ta İşsizlikle Mücadele

Tunus'ta hükümetin işsizliğe çözüm bulmak amacıyla "Onur Sözleşmesi" adı verilen bir programı uygulamaya koyduğu bildirildi.

Tunus'ta hükümetin işsizliğe çözüm bulmak amacıyla "Onur Sözleşmesi" adı verilen bir programı uygulamaya koyduğu bildirildi.

İstihdam ve Meslek Edindirme Bakanı İmad Hammami, başkent Tunus'ta düzenlediği basın toplantısında, ülke genelinde 50 bin gence iş imkanı sağlanmasının hedeflendiği Onur Sözleşmesi adlı programın bugün itibariyle uygulanmaya başladığını açıkladı.

Söz konusu programa göre çalışanların aylık 275 dolar (600 dinar) tutarındaki maaşının 185 doları ve sigorta giderlerinin devlet tarafından karşılanacağını belirten Hammani, bu şekilde işletme sahiplerinin bir çalışan için sadece 90 dolar ödeyeceğini ifade etti.

Hammami, bu yıl içinde her 24 vilayetten bin 42 kişinin faydalanacağı programın, iki yıl sürmesinin ve bu süreçte 50 bin gencin istihdam edilmesinin planlandığını söyledi.

Tunus İstihdam ve Meslek Edindirme Bakanlığı işsizlik sorununa çözüm bulunması için bir süredir 50 bin gence çeşitli alanlarda mesleki eğitim kursları veriyor.

Kaynak: AA / Güncel

Tunus Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title