Haberler

Tunus ile Belçika Arasında "Güvenlik İşbirliği" Anlaşması

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Bakanlar ve heyetlerin görüşmesi- Belçika İçişleri Bakanı Jan Jambon'un basın açıklaması- İçişleri Bakanı Nacim el-Garseli'nin basın açıklaması Tunus'un Belçika ile "güvenlik işbirliği" anlaşması imzalayacağı bildirildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Bakanlar ve heyetlerin görüşmesi- Belçika İçişleri Bakanı Jan Jambon'un basın açıklaması- İçişleri Bakanı Nacim el-Garseli'nin basın açıklaması Tunus'un Belçika ile "güvenlik işbirliği" anlaşması imzalayacağı bildirildi.İçişleri Bakanı Nacim el-Garseli ile Belçikalı mevkidaşı Jan Jambon ile başkent Tunus'ta gerçekleştirdiği görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenlendi. Garseli, Belçika ile güvenlik işbirliği anlaşması imzalayacaklarını belirtti. "Görüşmede başta terörle mücadele konusundaki istihbarat paylaşımı, bölgede işlenen suçlar ve yasa dışı göçler olmak üzere Avrupa ve Afrika'daki terör grupları ile ilgili konular hakkında görüş alışverişinde bulunduk" diyen Garseli, Akdeniz havzası ve bölgede mümkün olan en ileri düzeyde güvenlik ortamının sağlanması için iki ülke İçişleri Bakanlıkları arasında önemli konuları ihtiva eden anlaşmalar imzalanacağını ifade etti.

Kaynak: AA / Güncel

Belçika Tunus Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title