Haberler

Tunus Başbakanı Es-Sıyd Açıklaması

Tunus Başbakanı el-Habip es-Sıyd, ülkedeki işsizlik sorununa çözüm bulunması ve istihdam için "ulusal diyalog" gerçekleştirileceğini belirtti.

Tunus Başbakanı el-Habip es-Sıyd, ülkedeki işsizlik sorununa çözüm bulunması ve istihdam için "ulusal diyalog" gerçekleştirileceğini belirtti.

es-Sıyd, parlamentoki oturumda yaptığı konuşmada, ülkede protestolara neden olan başta işsizlik olmak üzere kalkınma gibi sorunlara çözüm bulmak amacıyla yakın zamanda tüm partiler, ulusal örgütler, sivil toplum kuruluşları ile uzman ve tecrübeli isimlerin katılacağı ulusal diyalog görüşmeleri başlatılacağını söyledi.

Hükümetin 2015 yılının başından bu yana vaatlerinin yüzde 90'ını yerine getirdiğini belirten Sıyd, sayıları 240 bine ulaşan üniversite mezunu işsizlerin küçük projeleri canlandırmaya yönelik girişimlerini de destekleyeceklerini kaydetti.

Tunus'ta başkentin güney batısındaki Kasrin vilayetinde Rıda Yahyavi ve bir grup üniversite mezunu genç, 2014 yılında düzenledikleri "iş talebi" gösterileriyle valilik tarafından ilk işe alınacaklar listesine isimlerini yazdırmışlardı ancak geçen hafta sonu isminin hazırlanan listede olmadığını fark eden Yahyavi'nin, protesto amacıyla tırmandığı direkte elektrik akımına kapılarak ölmesiyle hükümet karşıtı protestolar başlatılmıştı.

Kasrin'de başlayan gösteriler, Silyane, Sidi Bu Zeyd, Kafsa, Bace, Cendube, Kayravan, Mehdiye, Safaks, Tatavin ve Medenin vilayetlerine de yayılmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Tunus Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title