Haberler

Tunus'a "Yabancı Askeri Üs" İddiası

Tunus Savunma Bakanı Ferhat el-Harşani, ülkesinde yabancı askeri üs kurulmasına ilişkin "herhangi bir proje olmadığını" söyledi.

Tunus Savunma Bakanı Ferhat el-Harşani, ülkesinde yabancı askeri üs kurulmasına ilişkin "herhangi bir proje olmadığını" söyledi.

Harşani, bir süre önce terör saldırısının yaşandığı Susa kentinde, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Tunus'ta yabancı askeri üs kurulacağına dair haberleri yalanlayarak, " Tunus'a yabancı askeri üs kurulmasına ilişkin herhangi bir proje yok. Tunus kendi egemenliğine sahip bir ülkedir. Sınırlarını korumaya gücü var. Ancak bilmemiz gereken, bir devlet terörle tek başına mücadele edemez. Tunus tek başına terörle mücadele edemez. Bunun için uluslararası ve özellikle komşu - kardeş ülkelerle iş birliği gerekir" değerlendirmesinde bulundu.

Tunus ordusunun ülkenin kuzey batı bölgesindeki dağlarda her gün operasyonlar düzenlediğini aktaran Harşani, "Terörle mücadele için komşu ve kardeş ülkelerle özellikle Cezayir'le iş birliği şart" dedi.

Ülke basınında ABD'nin Tunus'ta askeri üs kuracağı ve bu yönde bazı pazarlıkların sürdüğü iddia ediliyor.

Kaynak: AA / Güncel

Tunus Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title