Haberler

Tuncelililer Askerin Nüfusa Eklenmesinden Memnun

Birliklerde, vatani hizmetlerini yerine getiren askerlerin bulundukları il ve ilçe nüfusuna eklenecek olması eğitim tugayının bulunduğu Tunceli’de olumlu karşılandı.

Birliklerde, vatani hizmetlerini yerine getiren askerlerin bulundukları il ve ilçe nüfusuna eklenecek olması eğitim tugayının bulunduğu Tunceli'de olumlu karşılandı.

Tunceli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hıdır Belice uygulamanın yerinde olduğunu belirtirken, vatandaşlar da uygulamanın hayata geçmesiyle yerel yönetimlerin daha iyi hizmet vereceğine inanıyor.

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in TBMM'de Hozat'taki askeri birliğin nüfusa kaydedilmemesi üzerine ilçe belediyesinin İller Bankası'ndan aldığı payın ciddi oranda düştüğü yönündeki açıklaması üzerine Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz "Aralık sonu itibariyle nüfus kayıtları çıkarılıyor. Hozat'ta kim varsa hepsinin nüfusta gösterilmesini ve buna uygun İller Bankası'ndan payı almasını doğru buluyorum" yönlü açıklaması Tunceli'de olumlu karşılandı.

Konuya ilişkin İHA muhabirine açıklama yapan Tunceli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hıdır Belice, "Gerek asker gerek polis olsun gerekse kamuda çalışan olsun bu ilde yaşıyorsa resmi kimliğinin dışında aynı zamanda bir yurttaştır. Bu ilde yaşadığına göre bütün yaşamına kadar mutlaka bir etkisi olacaktır. Yerel yönetimlerin de hizmeti daha iyi ve sağlıklı şekilde götürebilmesi için nüfus oranında pay alması lazım. Burada bir eksiklik vardı. Bu boşluğu giderecek. Doğru bir çalışmadır. Daha önce de bu ile gelmiş, intikal etmiş, görev içinde bulunan vatandaşlar, yurttaşlar için bir hizmet veriliyordu ancak yerel yönetimden bundan sonra vatandaşa hizmet götürürken daha güçlü bir anlayışla doğrudan götüreceklerdir. Bu anlamda doğru bir karar olacağına inanıyorum" dedi.

Askerin çarşı iznine çıkması yönünde de talepleri olduğunu kaydeden Belice, "Askerin çarşıya çıkması ile ilgili sorunlarımız var. Çatışmalı ortamın yarattığı sıkıntılar, çözüm ve barış ortamıyla beraber tamamen çözülemedi. Askerin çarşıya çıkmasıyla birlikte esnaf ciddi bir ekonomik kazanç sağlayacaktır" diye konuştu.

Tunceli'ye acemi er tugayı açılması yönünde de talepte bulunduklarını ancak bu taleplerine olumlu yanıt alamadıklarını ifade eden Belice, sözlerini şöyle sürdürdü: "Acemi er eğitim tugayı 10 bin asker demek. Bu askerlerin çarşı iznine çıkması, ailelerinin bunları ziyaretleri ilimiz için ciddi bir ekonomik girdi olacaktır. Bunun olmasıyla birlikte ilimizin nüfusu da artacak. Yerel yönetimlerimiz daha çok pay alacak, belediyeler güçlenecek ve vatandaşa daha sağlıklı hizmet sunacaklardır."

Kent sakinleri de uygulamanın hayata geçmesiyle birlikte yerel yönetimlere İller Bankası'ndan aktarılan kaynak artacağı için belediyelerin daha iyi hizmet vereceğine inanıyor.

Anıl Tankişi adlı vatandaş, uygulamayı olumlu bulduğunu ve bu sayede kalkınmaya da katkı sunulacağını belirtirken, Veli Demir de, "Yerel yönetimlerin kira ve su dışında gelirleri yok. İller Bankası'ndan gelen kaynak da yetmiyor. Bu nedenle askerin de nüfusa dahil edilmesini istiyoruz. TÜİK verilerine göre nüfusu en çok göç veren il Tunceli. Bunun yukarı çekilmesine de bu uygulama katkı sunacaktır" ifadelerini kullandı.

Yerel yönetimlerin nüfusları oranında İller Bankası'ndan pay aldıklarını hatırlatan Tunceli Belediyesi Meclis üyesi Musa Turan da, "Asker nüfusu düşürülünce kaynak azalıyor ve yerel yönetim hizmet veremiyor. Tüm kamu kurumları, asker, polis, öğrenciler hatta yurtta kalanların da nüfus sayımına dahil edilmesi gerekiyor. Sonuçta o kentteki yerel yönetim hizmetlerinden istifade ediyorlar" dedi. - TUNCELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İller Bankası Tunceli Hozat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (4)

SALDIRAY:

İYİ OLDU ASLINDA BECERİKSİZ BDP BELEDİYECİLİĞİNDEN KURTULUR BU HALK YOKSA HALKA KALSA BİN YILDA GEÇSE TUNCELİ ADAM OLMAZ. BİÇİMSİZ PLANSIZ PİSLİK İÇİNDE BİR KENT

2
1
yanıtYanıtla
CAN DERSİMLİ:

BU SEÇİMDE MHP ALIRSA TUNCELİDE ŞAŞIRMAM:D TUNCELİ DE İNSAN KALMADI ZATEN ŞİMDİ EN BÜYÜK KÖYLERDE BİLE 10-15 KİŞİ BULAMAZSIN. TUNCELİ KALMIŞ BİR AVUÇ HIRSIZA ÜZERİNDEN ÇALIP OYNUYORLAR.

1
0
yanıtYanıtla
vandaen:

kamer gençin bir büyük başarısı daha bakın her hzmetin altında imzsı var

1
0
yanıtYanıtla
dersimmobilWeb@haberler.com:

Desene artik nerde mho li var asker olarak yollarlar tunceliye boylece tunceliden oy cikmayan akp ve nhp ye gun dogacak

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title