Haberler

Tunceli'ye 12 Milyon Liralık Turizm Yatırımı

Güncelleme:

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, turizmin canlanması için yürütülen çalışmalar kapsamında, Tunceli'ye 11 milyon 700 bin liralık iki feribot hibe etti.

Doğa gezileri ve mavi turlara ilginin arttığı Tunceli'ye, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, 11 milyon 700 bin liralık Murat ve Bayram Baba isminde iki feribotu hibe etti.

KEBAN BARAJI'NDA SUYA İNDİRİLDİ

Yörede turizmin canlanması için yürütülen çalışmalar kapsamında, Bakanlık tarafından hibe edilen "Murat" ve "Bayram Baba" adlı feribotlar, Keban Barajı'nda suya indirildi. Pertek Belediye Başkanı Recai Vural, yaptığı açıklamada, feribotlardan "Murat"ın Pertek Belediyesi, "Bayram Baba"nın da Çemişgezek Belediyesi için inşa edildiğini söyledi. İlçenin, tarihi ve doğal güzellikleriyle turizm merkezine dönüşmeye aday olduğunu ifade eden Vural, özellikle feribot gezilerinin yoğun ilgi gördüğünü dile getirdi.

"FERİBOTLAR, İLÇE TURİZMİNE CİDDİ KATKI SAĞLAYACAK"

Vural, feribotların hem turizm hem de araç taşımacılığı için önemli bir ihtiyaç olduğuna işaret ederek, "Feribotların hibe yoluyla temin edilmesi bizi çok rahatlatacak. Çünkü ilçede gezi düzenlendiğinde boştaki feribotlardan birini kullanmak zorunda kalıyorduk. Bu da bizim için ekonomik olmuyordu. Feribotlar, ilçe turizmine ciddi katkı sağlayacak" dedi.

Bir feribotun yaklaşık maliyetinin 5 milyon 850 bin lira olduğuna dikkati çeken Vural, belediye imkanlarıyla bu bütçeyi ayırmalarının mümkün olmadığını anlattı. Vural, hükümetin ve Bakanlığın bu güzel projesinin belediyeyi ve ilçeyi çok rahatlatacağını bildirdi.

FERİBOTLAR 16 MAYIS'TA HİZMETE BAŞLAYACAK, 24 SAAT HİZMET VERECEK

Vural, bir feribotun 100 yolcu ve 30 araç kapasiteli olduğunu belirterek, Bakanlık yetkililerine teşekkür etti.Tunceli-Elazığ arasındaki feribot seferlerine ilişkin bilgi veren Vural, şunları kaydetti:

"Seçilmeden önce 'ilçede köprü yapılana kadar köprüyü aratmayacağız' demiştik. Gece saat 01.00'de biten feribot seferlerini 24 saat kesintisiz hale getirdik. Kesintisiz feribot seferlerinin, hem yurtdışından hem de ilçelerimiz ve merkezden gelen vatandaşlarımız için iyi bir hizmet olduğunu düşünüyorum." Feribotlar, 16 Mayıs'ta hizmete başlayacak.



Kaynak: AA / Güncel

Çemişgezek Belediyesi Tunceli Pertek Keban Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (5)

Ali:

Sanki Tunceli vergi vermiyor hem de birinci sırada. . En düzenli vergi veren Tunceli. . Ayrıca Tunceli ye akp hükümeti hiç yatırım yapmadı. . Akp dönemindeToki konut yapmadı, okul yapmadı. . öğrenci yurdu yapmadı, baraj yaptı, ama köprü yapmadı, yol yapmadı, çok karakol yaptı, subay lojmanı yaptı. . Akp Tunceli ye istihdamla ilgili hiçbir şey yapmadı. . projeleri hayata geçirilmedi. Hep lafta kaldı. . Tuncelinin komşu illerle ve ilçeleri ile yolu yok. . İlçeden merkeze at ile gidiyorum ya da at arabası ile. .

3
1
yanıtYanıtla
saf:

dersim her alanda en kötü hizmeti alan il. kamu yatırımları belediye yatırımları koca bir sıfır aklı olan herşeyi görüyor memleket ne halde diye. bide dedikodu ve iftira toplumda hat safhada, herkeste bi güvensizlik var, gaz versende bi aslana kafa tutacak bi psikoloji var. ama herşeyi biliyoruz değilmi siz öyle sanın. . .

0
1
yanıtYanıtla
CAN DERSİMLİmobilWeb@haberler.com:

11 trilyonu kopruye ayirsaydin simdi bitmis olurdu. Amac tunceli gelismesin pertekte kopru olsaydi pertekte araziler ne alinirdi nede satilirdi. Karadeniz yolu tumuyle tunceliye doner tunceli ulasimin gelismesiyle yatirimcilarin ilgisini cekerdi. Akp nin tunceliye zarardan baska bir faydasi yok. Alevi dusmani ayrimci otekilestirici mezhepci bir parti baska yerde oy verirler din kardesidirler ama tuncelide akp ye atilan her oy iside verilmis gibidir. Akp ye oy atarken suriyede katledilen alevileri hatirlayin

0
1
yanıtYanıtla
Perili:

Avrupada olsa bu güzel suları Mazotla kirletmezler, bakın İsveçe Köprü ve TünelleAlmanya yı birleştirdi, hayırlı olsun.

0
0
yanıtYanıtla
Dersimcan:

Bu feribot eski ve çok kullanılmış. . Yani yeni değil. . . Kullanılmıyordu. .

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title