Haberler

Tunceli'deki Mavi Tur'a Büyük İlgi

Tunceli'nin Pertek İlçesi'ndeki Keban Baraj Gölü'nde düzenlenen Mavi Tur gezisine katılan 150 tatilci, göl ve doğal ortamda gezdi.

Tunceli'nin Pertek İlçesi'ndeki Keban Baraj Gölü'nde düzenlenen Mavi Tur gezisine katılan 150 tatilci, göl ve doğal ortamda gezdi.

Baharla birlikte Tunceli'da doğanın keyfini yaşamak isteyen çevredeki birçok il ve ilçede oturanlar Tunceli'nin Pertek İlçesi'ne geldi. Tunceli, Elazığ, Malatya, Diyarbakır ve İstanbul'dan gelen yaklaşık 150 kişinin Pertek'ten başlayan Mavi Tur gezisi, Çemişgezek İlçesi yakınlarına kadar devam etti.

Pertek Belediyesi'nin katkılarıyla Keban Baraj gölü üzerinde düzenlediği Mavi Tur'a katılan yaklaşık 150 kişi sabah saatlerinde Feribot İskelesi'nde bir araya geldi. Feribot, turistleri önce Keban Baraj Gölü ortasında bulunan tarihi Pertek Kalesi'ne götürdü. Urartular tarafından yapılan Pertek Kalesi'nin ardından daha sonra Selçuklu ve Osmanlı İmparatorluğu tarafından onarılarak kullanılan tarihi kaleyi gezen ve bol bol hatıra fotoğraf çeken yerli turistleri taşıyan feribot, daha sonra Çemişgezek İlçesi'ne gitmek üzere hareket etti.

Çemişgezek İlçesi yakınlarındaki Yemişdere Köyü'ne giderek köylüler ile sohbet edenler, kendilerine ikram ettiği yöresel yemekleri yedi. Yaklaşık 8 saat süren Mavi Tur'a katılanlar daha sonra Pertek ile Çemişgezek İlçesi arasında bulunan ve bir çok kuş türünün barındığı Martı Adası'nı da gezerek kuşları izledi. Elazığ'dan geziye katılan Necla Yeter, insanların gün içinde çok yoğun çalıştığını ve doğaya karşı büyük bir özlem duyulduğunu belirterek, şöyle dedi:

"Türkiye'de ekonomik şartlar çok ağır. İnsanlar çok yoğun bir çalışma temposunda çalışıyor. Bizler de öyleyiz, çok yoğun çalışıyoruz ve doğaya inanılmaz bir özlem içinde oluyoruz. İnsanlar günlük yaşamda, birbirleriyle ayrışıp kopuyor, bu tür buluşmalar, geziler hem kaynaşmayı, hem yeni insanlar tanımayı, hem de muhteşem Dersim doğasını görme fırsatı yaratıyor. İlk kez bu geziye katıldım, inanılmaz keyif aldım. Yaşadığımız yerler beton yığınları. Burada her şey var, tarih var, güzel bir doğa var. Geldiğim gezdiğim için çok mutlu oldum."

Tunceli'den geziye katılan Ender Şimşek de, gezinin çok keyifli geçtiğini ifade ederken, "Mavi Tur' hep Akdeniz ve Ege koylarında yapılır, öyle bilirdik. Ama Pertek, Eğe ve Akdeniz'den daha iyi. İnanılmaz güzellikler keşfettik. İyi ki geldik. Barış olursa ve barış bu şekilde sonuçlanırsa, burası Türkiye'nin turizm cenneti olur" diye konuştu.

Tatilciler 8 saat süren mavi tur sırasında bol bol müzik dinledi ve davul zurna eşliğinde feribot içinde oynayıp eğlendi. Akşam tekrar Pertek Feribot İskelesi'ne dönen ziyaretçiler bir süre Pertek çarşı merkezini gezdikten sonra Tunceli kent merkezine geçti. - Tunceli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çemişgezek Elazığ Pertek Keban Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title