Haberler

Tunceli'de Karla Mücadele Çalışmaları

Güncelleme:

Tunceli'de etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapanan 270 köy yolunun açılması için çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Yurtta kış- Tunceli'de, 270 köy yolunun açılması için çalışmalar aralıksız sürüyor Tunceli'de etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapanan 270 köy yolunun açılması için çalışmalar aralıksız devam ediyor. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nazif Yıldırım, kar kalınlığının yaklaşık bir metreye ulaştığı Pülümür ilçesi Kocatepe grup köy yolunda yürütülen karla mücadele çalışmalarını denetledi. Yıldırım, burada AA muhabirine yaptığı açıklamada, 8 ekiple karla mücadele çalışmalarını yürüttüklerini söyledi. Karla mücadele çalışmalarının 24 saat esasına göre yapıldığını belirten Yıldırım, "Kar kalınlığının 2,5-3 metreyi bulduğu yerlerde kar çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Özellikle rüzgar ve tipi olan bölgelerde yaptığımız çalışmalarda zorluk çekiyoruz ama tüm ekiplerimiz yolların bir an önce hizmete girmesi için var gücüyle çalışmaktadırlar" ifadelerini kullandı.Köylerden gelen asılsız hasta ihbarlarının çalışmaları etkilediğini söyleyen Yıldırım, "Köylerden gelen asılsız ihbarlar, hasta vakalarını ön planda tutan ihbarlar, çalışmalarımızı olumsuz yönde etkiliyor. Vatandaşlarımızdan bu konuda daha duyarlı olmalarını bekliyoruz" dedi.CHP Tunceli İl Başkanı Hüseyin Zeytin'in, Ovacık ilçesi Geyiksuyu köyü Sin mezrasında mahsur kaldığı yönündeki haberleri de değerlendiren Yıldırım, "Olay bize intikal eder etmez sabah ilk işimiz ekipleri göndermek oldu. Öğle olmadan başkana ulaştık. Kendisi de herhangi bir sağlık probleminin olmadığını ifade etmiştir. Konu bundan ibarettir" diye konuştu. -Kar temizleme çalışmaları yapan iş makineleri-İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nazif Yıldırım'ın açıklaması-Tunceli-Erzincan karayolu üzerinde bulunan Ağlayan Kayalar'da buz sarkıtları

Kaynak: AA / Güncel

Kocatepe Pülümür Tunceli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title