Haberler

Tunceli'de İnsansız Hava Aracı Üretildi

Güncelleme:

Tunceli'nin Hozat ilçesinde muhasebe ve finansman öğretmenliği yapan Fikret Duru, öğrencileriyle birlikte insansız hava aracı tasarladı ve üretimini gerçekleştirdi.

Tunceli'nin Hozat ilçesi Zübeyde Hanım Lisesi'nde muhasebe ve finansman öğretmenliği yapan Fikret Duru, öğrencileriyle birlikte insansız hava aracı tasarlayarak üretimini gerçekleştirdi.

"TASARIMDAN İMALATINA KADAR BİZE AİT"

Uçağı ilçede öğrencilerle birlikte yaptıklarını belirten Fikret Duru, "İnsansız hava aracı diyebileceğimiz dört kanallı bir uçak. Toplam ağırlığı iki kilogram civarında. Maksimum üç kilograma kadar ağırlık taşıyabilir. Bu aracı gözetleme, erken müdahale, orman yangınları ve kurtarmalarda erken müdahale için tasarladık. Altına kamera ve başka ekipmanlar takılarak yukarıdan gözetleme yapılabilir. Tasarımından imalatına kadar tamamen bize ait" dedi.

"KUMANDA MESAFESİ İKİ KİLOMETRE"

Uçağın kumanda mesafesinin iki kilometre olduğunu dile getiren Duru, "Uzaklaştığında küçüldüğü için görme mesafemiz düşüyor. O yüzden çıplak gözle görebilme mesafemiz bir kilometre. Ancak kamera takılırsa iki kilometreye kadar kontrol edebiliriz" diye konuştu.

"MALİYETİ 450-500 LİRA"

Uçağın gövde maliyetinin yok denecek kadar az olduğunu kaydeden Fikret Duru, "En büyük maliyet kumanda, motor ve içindeki elektronik ekipmanlardan kaynaklanıyor. Bunların toplamı 450 maksimum 500 lira tutuyor. Ayrıca bildiğim kadarıyla bu uçağın Türk Hava Kurumu da dahil Türkiye'de seri üretimi yok. İnşallah biz yaparız" şeklinde konuştu.

ÇOCUKLARDAN BÜYÜK İLGİ

Açıklamasının ardından Hozat ilçesinde bulunan halı sahada insansız hava uçağını uçuran Fikret Duru'nun gösterisine çocukların ilgisi büyük oldu. Kentte havaalanı ve uçuş pisti olmadığını ifade eden Duru, "Uçağımızı stadyumlarda, açık alanlarda uçuruyoruz. Pist olursa çok daha profesyonelce yapabiliriz" dedi.

"İSRAİL VE ABD'NİN ÜRETTİKLERİNDEN FARKI YOK"

Uçağın seri imalatını da düşündüklerini kaydeden Duru, "Bu uçağı imal edecek makinelerimiz de var. Birazcık sermaye birazcık da destek bekliyoruz. Daha büyüklerini de yapabiliriz. İsrail ve ABD'nin ürettiği insansız hava uçaklarından bir farkı yok. Onlarınki ekipman olarak sadece biraz daha gelişmiş yoksa arada hiçbir fark yok" diye konuştu.

Duru'nun Türk Hava Kurumu'ndan uçak imalatı ve uçurma konusunda iki ayrı sertifikası bulunuyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Tunceli İsrail Hozat Yaşam Güncel Haberler

500

Yorumlar (20)

ADANALIYIK:

allahın barzoları İSRAİLİN ABD NİN UÇAKLARI 2-3 TON RADARLARI SONARLARI KIZILÖTESİ ALGILAYICILARI V. S V. S VAR SEN DAHA 1 KM UÇURMUŞUN GELİP ADB İLE YARIŞACAN :DDDDDD ADAMLAR 3. 000 KM MENZİLLİ İNSANSIZ SAVAŞ UÇAĞI YAPTILAR UÇAK GEMİSİNDEN KALDIRIYORLAR NÜKLEER BOMBA BİLE ATIYOR SEN BURDA KENDİ MAKET UÇAĞINI ABD İLE KARŞILAŞTIRIYON ALLAHIN BARZOLARI :DDDDD

23
12
yanıtYanıtla
BERK:

HELAL OLSUN. ERZURMLUNUN YALAKA TENEKE ARABASINDAN İYİDİR.

23
3
yanıtYanıtla
eyi tabimobilWeb@haberler.com:

İnternetten siparis verseydin heval. Maket ucak 99 tl. Neden zorladin kendini

16
1
yanıtYanıtla
LazolimobilWeb@haberler.com:

Bu oyuncakcilarda satiliyo. Cocuk oyuncagi. Hatta uzerine kamera yerlestirilmis olanlari var 200tl

8
7
yanıtYanıtla
Selattin:

Kaçakçılar bu sayde vurulmaktan kurtulmuş olacak,

8
7
yanıtYanıtla
beyin yokMobil-ANDROID:

birader maket uçak yaptım de de rezil olma. internetten bin tl ye 5 km menzilli hd kameralı satıyorlar. sende gitmiş internetten kumanda motor almışsın iki kanat yapıştırmissin insansız hava aracı diyon:) bunlar da haber diye yayınlıyor hey Allahim ne günlere kaldık

4
7
yanıtYanıtla
yazık kendini mucit sanan vatandaşım:

önemli olan uçağın içindeki motoru yapabilmek dışını kumandasını herkes yapar

1
10
yanıtYanıtla
MardinlimobilWeb@haberler.com:

Her biji hewal

8
1
yanıtYanıtla
faruk haydarMobil-ANDROID:

maket oyuncak ucak nezaman insansiz hava araci oldu oyuncak lan bu her oyuncakcida var helikopteri bile var.

3
5
yanıtYanıtla
öz dersimlimobilWeb@haberler.com:

Valla tebrik etmek lazım.ayrıca kartondan tasarlamamış.maket olan ayri havada uçan ayrı.

7
1
yanıtYanıtla
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title