Haberler

Tunceli'de Çatışma: 3 Terörist Öldürüldü

Tunceli'de güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada 3 terörist öldürüldü.

Tunceli'de güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada 3 terörist öldürüldü. Bölgede operasyonlar sürerken, öldürülen 3 kişinin hangi örgüte üye olduklarının belirlenmesi için çalışmalar sürdürülüyor.

Tunceli'nin Ovacık İlçesi Burnak Köyü kırsalında güvenlik güçleri bugün saat 07. 20 sıralarında insan ısısına duyarlı termal kameralarla kalabalık ve silahlı bir grubun ormanlık alanda olduğunu tespit etti. Bunun üzerine bölgeye Sikorsky helikopterlerle çok sayıda jandarma özel harekat timi indirildi. Bölgeyi ablukaya alan güvenlik güçleri ile sıcak temas sağladıkları silahlı grup arasında şiddetli çatışma yaşandı.

Çatışmada ilk belirlemelere göre 3 terörist öldürüldü. Bölgede çatışma sürerken, diğer teröristlerin ormanlık alanın derinliklerine doğru kaçtığı belirtildi. Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı'ndan havalanan 2 Kobra helikopter de teröristlerin kaçtığı alanları bombadı.

Tunceli Valiliği'nden yapılan açıklamada, bölgede operasyonların devam ettiği ve öldürülen 3 kişinin kimlik tespiti ve hangi örgütü üye olduklarının belirlenmesinin için çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Öldürülen teröristlerin cesetleri üzerinde savcılıkça yapılacak ilk otopsi sonrası, cenazelerin Elazığ Adli Tıp Kurumu'na gönderilecek. Güvenlik birimleri, bölgede PKK dışında sol örgütlere mensup üç ayrı örgütün daha faaliyet gösterdiğini belirterek, bu nedenle öldürülenlerin kimlikleri ve mensup oldukları örgütün daha sonra açıklanacağını belirtti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title