Haberler

Tunceli CHP'li Erol: Tunceli'de Barajlar Durdurulsun Diye Başbakanı Karşıladım

CHP'li Erol: Tunceli'de Barajlar durdurulsun diye Başbakanı karşıladımCUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Tunceli milletvekili Gürsel Erol, bugün kentte referandum mitingi yapan Başbakan Binali Yıldırım'ı karşılaması ile ilgili yaptığı açıklamada, "Tunceli'de, Munzur vadisinde yapılmak istenen...

CHP'li Erol: Tunceli'de Barajlar durdurulsun diye Başbakanı karşıladım

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Tunceli milletvekili Gürsel Erol, bugün kentte referandum mitingi yapan Başbakan Binali Yıldırım'ı karşılaması ile ilgili yaptığı açıklamada, "Tunceli'de, Munzur vadisinde yapılmak istenen barajların iptal edilmesi ve Tunceli'nin bir hoşgörü kenti olduğunu kamuoyuna duyurmak istedim. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşerek bilgi verdiğini ve Genel başkanın 'olur'unu aldıktan sonra böyle bir adım attım"dedi.

Tunceli'ye referandum mitingi için gelen Başbakan Binali Yıldırım'ı karşılayan CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, Başbakan Yıldırım'ın kentten ayrılmasından sonra karşılama ile ilgili CHP il başkanlığında basın toplantısı düzenledi. CHP'li Erol, Başbakanı karşılama gerekçesini açıklarken, Tunceli'de Munzur vadisinde yapılmak istenen barajların iptal edilmesi ve Tunceli'nin bir hoşgörü kenti olduğunu kamuoyuna duyurmak karşılamaya gittiğini söyledi. Başbakanı karşılamak ve görüşmek için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşerek bilgi verdiğini ve 'olur'unu aldığını da söyleyen CHP'li Gürsel Erol şöyle konuştu:

"Sayın Genel başkanıma danıştım, genel başkanımız katılmamızın doğru olacağını söyledi ve katılmamız konusunda bize destek verdiğini söyledi. Bende bunun üzerine il başkanımızı aradım ve hem il başkanımız hem ilçe belediye başkanlarımız ile il genel meclisi üyelerimiz ile birlikte sayın Başbakanımızı Valilik binası girişinde karşıladık ve daha sonra Valilik bakamında verilen brifinge de ben bizzat katıldım Valilikte başbakana verilen brifingde Tunceliler için kutsal sayılan Munzur vadisinde yapılmak istenen barajların iptal edilmesi için Başbakandan özel ricada bulundum. Munzur vadisi, Munzur baba Tunceliler için kutsal bir mekandır, buralarda bir çok kutsal yer ve ziyaret var, buralara baraj ve HES yapılmasını istemiyiz. Valilikteki birfingte söz aldım ve Munzur baba yani Munzur vadisinde Baraj ve HES yapılmaması konusundaki ricada bulundum bu konudaki kaygılarımızı sayın Başbakan'a anlattım. Munzur vadisi içinde Alevilerce kutsal sayılan birçok ziyaret yerlerinin olduğunu, kurban kesip adak adadığımız yerlerin olduğunu aktardım. Bütün Alevi halkının ve Tuncelilerin bu bölgeye HES yada baraj yapılmasına karşı olduğunu ve bu kutsal mekanların barajlarla boğulmasını yok edilmesinin engellenmesi için HES ve Baraj projelerinin iptal edilmesini talep ettim. Sayın Başbakan beni dinledikten sonra toplantıya katılan eski Enerji Bakanı Taner Yıldız'ı bu konuda görevlendirdi ve Munzur vadisinde yapılması planlanan HES ve Barajlarla ilgili detaylı bir çalışma yapmasını istedi ve Taner Yıldız'ın da daha sonra uygun bir zamanda Tunceli'ye gelerek bu konu üzerinde çalışma yapmasını ve kendisine de bu konuda bir dosya hazırlanarak verilmesini istedi."

CHP'li Gürsel Erol, toplantıda ayrıca Tunceli'de KHK'lar ile görevlerinden atılan devlet memurlarının görevlerine iade edilmesi konusunda da Başbakan'dan talepte bulunduğunu da belirterek "Tunceli'de büyük bir mağduriyetin yaşandığını söyledim. Bilgi kirliliği ve yanlış bilgilerle bir çok kişinin mağdur edildiğini, hukuken bu insanların mağduriyetlerinin giderilmesini talep ettim. Sayın Başbakan bu talebimden sonra bu konuyla ilgili Tunceli'de bir komisyonun kurulacağını, kendisinin de bizzat ilgileneceğini, kurulacak komisyonun vereceği kararlardan sonra yargı yolunun da açılabileceğini söyledi"dedi.

Tunceli'nin hoşgörü, Cumhuriyet, özgürlük ve inanç merkezi olduğunu da söyleyen CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, "Biz bu değerlere sahip çıkarak bugün ilimize gelen bir misafiri karşıladık. Tabi ki siyaseten sayın başbakan ile ayrı yerlerdeyiz, ayrı düşüncelerdeyiz ama ilimize gelen başbakanı biz nezaketen karşıladık. Tuncelili ve Tunceli insanı hep hoşgörülüdür, burada Tunceli farklılığını ortaya koyduk"diye konuştu.

Başbakan Binali Yıldırım'ın mitingteki konuşmasında CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu soyadrını değiştermesi üzerinden eliştirmesini ise CHP'li Erol, "Genel Başkanımızın ilinde sayın Başbakanın böyle bir değerlendirme, böyle bir eleştiri yapması çok hoş değil. Yani siyaseten yapılan konuşmalar ve eleştirilerdir ama, doğru bulmuyoruz. Bizim farklılığımız var sayın Başbakanı karşılayarak farklılığımızı ortaya koyduk. Siyaseten nezaket olmalı, hoşgörü olmalı, karşılıklı anlayış olmalı. Bu durum normaldir, insanlar zaman zaman soyadlarını değiştirebilir, bunu eleştirmek yanlıştır. Kaldı ki, sayın Genel başkanımız soyadını kendisi değiştirmemiştir. Çok eskilerde Genel başkanımızın babası böyle bir gereksinim duymuş ve mahkeme kararıyla soyadlarını Kılıçdaroğlu olarak değiştirmişler."dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Binali Yıldırım Gürsel Erol Tunceli Munzur Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title