Haberler

Tunceli Baro Başkanı Yeşiltepe'ye Hapis Cezasına Tepki

Tunceli Baro Başkanı Yeşiltepe'ye hapis cezasına tepki Tunceli Barosu Başkanı Uğur Yeşiltepe'nin yasadışı örgüt üyesi olduğu gerekçesiyle Malatya Özel Yetkili 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği 6 yıl 3 ay hapis cezasının Yargıtay tarafından onanmasına, meslektaşları tepki gösterdi.

Tunceli Baro Başkanı Yeşiltepe'ye hapis cezasına tepki

Tunceli Barosu Başkanı Uğur Yeşiltepe'nin yasadışı örgüt üyesi olduğu gerekçesiyle Malatya Özel Yetkili 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği 6 yıl 3 ay hapis cezasının Yargıtay tarafından onanmasına, meslektaşları tepki gösterdi.

Tunceli Barosu'na bağlı avukatları bugün adliye önünde toplanarak Uğur Yeşiltepe'ye 6 yıl 3 ay hapis cezası verilmesinin hukuk skandalı olduğunu ileri sürdü. Avukat Uğur Yeşiltepe'nin, 1 Mayıs ve Nevruz kutlamaları gibi yasal etkinliklere katılmasını, yasadışı eylemlere katılmış gibi gösterildiğini ifade eden Baro Başkan Vekili Eylem Cevahir, şunları söyledi:

"Gerekçe olarak, vekaleti olmadığı halde bazı örgüt üyelerinin soruşturmalarında hukuki yardımlarda bulunarak, yasadışı örgütü sahiplendiği, Tunceli il merkezinde gerçekleşen 1 Mayıs, Nevruz ve benzeri bazı etkinliklere katıldığı, basın açıklamalarına iştirak ettiği, il merkezinde gerçekleşen birkaç cenaze törenine katıldığı ve yine örgüt üyesi suçlaması ile yargılanan bazı şahıslara hukuki yardımda bulunduğu iddiası ile örgüt üyesi sayılmış ve hapis cezası verilmiştir."

"SİYASİ HESAP SORMA VE CEZALANDIRMA KASTI VAR"

Yargıtay 9'uncu Ceza Dairesi'nin, hesap sorma ve cezalandırma mantığıyla karar aldığını öne süren Eylem Cevahir bunu 'paralel yapının yaptığı bir operasyon' olarak değerlendirdiklerini söyledi. Ocak 2015 itibariyle bütün üyeleri farklı dairelerde görevlendirilen Yargıtay 9'uncu Ceza Dairesi'nin mahkumiyet kararını jet hızıyla onadığı görüşünü savunan Eylem Cevahir, "Bu aşamadan sonra Baro Başkanımız için Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına itiraz yolu ile kararın tekrar gözden geçirilmesi amacıyla bir başvuru yapılmıştır" dedi.

Bu arada Uğur Yeşiltepe'nin avukatı Özgür Ulaş Kaplan da, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na karar düzeltme talebinde bulunduklarını belirterek, düzeltme taleplerinin kabul edilmemesi halinde Anayasa Mahkemesi'ne başvuru yapacaklarını söyledi.

YASA DIŞI ÖRGÜT OPERASYONU

Malatya Özel Yetkili Savcılığı kararıyla 13 Kasım 2012 tarihinde Tunceli Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen, yasadışı MKP-HKO operasyonunda, 8 kişi ile birlikte gözaltına alınan avukat Uğur Yeşiltepe, savcılık ifadesi sonrası tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, diğer 8 arkadaşı Malatya Özel Yetkili Mahkeme tarafından tutuklanmıştı.

8 kişi ile birlikte yargılanan avukat Uğur Yeşiltepe, 2013 yılında mahkeme tarafından örgüt üyeliği suçlamasıyla 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Yargıtay 9'uncu Ceza Dairesi, dosyayı dün görüşerek mahkemenin kararını onayladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yeşiltepe Yargıtay Tunceli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title