Haberler

Tümexpo ve Ortadoğu İş Zirvesi Tanıtım Toplantısı Yapıldı

TÜMSİAD tarafından düzenlenecek TÜMEXPO Sanayi ve Ticaret Fuarı ile Ortadoğu İş Zirvesi tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

TÜMSİAD tarafından düzenlenecek TÜMEXPO Sanayi ve Ticaret Fuarı ile Ortadoğu İş Zirvesi tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan himayesinde ve Ekonomi Bakanlığı'nın destekleriyle Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) tarafından ilki İstanbul'da düzenlenen TÜMEXPO Fuarı'nın 2.'si Anadolu ile Ortadoğu'nun kesiştiği nokta olan Gaziantep'te açılacak.

Yerli ve yabancı birçok firmanın katılacağı TÜMEXPO Sanayi ve Ticaret Fuarı, 30 Ekim ile 2 Kasım tarihleri arasında açılacak. Fuar açılışı öncesi TÜMEXPO Sanayi ve Ticaret Fuarı ile Ortadoğu İş Zirvesi tanıtım toplantısı yapılarak yürütülen çalışmalar ve gelinen son nokta ile ilgili bilgilendirilme yapıldı.

Açılış konuşmasını yapan TÜMSİAD Gaziantep Şube Başkanı Cuma Çekici, açılacak fuarın hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

Toplantıda söz alan Gaziantep Vali Yardımcısı Nursal Çakıroğlu, açılacak fuarın Gaziantep açısından önemine değinerek şunları söyledi:

"TÜMSİAD'ın; Türkiye'nin ve bölgenin ticareti, sanayisi ve geleceği için emek sarf eden bu toplumun bölgenin doğru ticaret, doğru iş, doğru yaklaşım diyerek değerlendirebileceğim bir misyonu var. Biz, Gaziantep olarak belediye başkanlarım, kaymakamlarım, devletin diğer kurumları, valilik olarak ikincisi yapılacak olan TÜMEXPO'nun Gaziantep'te yapılıyor olmasından büyük gurur duyuyoruz."

Gaziantep'in Anadolu'daki diğer şehirlere göre bir adım öne çıktığını ifade eden TÜMSİAD Genel Başkanı Dr. Hasan Sert, şu değerlendirmede bulundu:

"Biz burada özellikle bu fuarı Gaziantep'te yapmayı planladık. Hem lansmanın hem fuarın burada yapılmasını özellikle planladık. Nerede yapılsa daha iyi olur bu fuarı diye Yönetim Kurulu ile uzun tartışmalar yaptık. Çünkü her iki yılda bir Anadolu'da iki yılda bir İstanbul'da Sinaner Kongre Merkezi'nde uluslararası katılımcısı daha geniş, katılımcı firmaları daha çok olan bir tarzda yapmak istiyorduk. Bunun bir ayağı sabit. Her zaman iki yılda bir İstanbul'da olacak bir ayağı var ama 1 yıl Anadolu'ya açılmamız lazımdı. Anadolu'da bu uluslararası ticareti, uluslararası fuarı kaldıracak kapasite nerelerde var diye sayarsak; strateji, politik, ekonomik, kalite, üretim sistemlerinin gelişmesi, fuarcılığa yatkınlığı meselelerine baktığımızda Gaziantep göze çarpıyordu. Çünkü Ortadoğu, Afrika, Uzakdoğu bizim için önemliydi. Bir yere basıp zıplamak için en önemli ayağımızın yükselme noktası Gaziantep'ti. Gaziantep'in üretim kapasitesi çok önemliydi. İlk 500'e çıkardığı firmalar vardı. Üst üste ihracat rekorları kırıyordu, birlik beraberlik vardı, terör yoktu. Ticaret burada çok önemli bir yerdedir. Dolayısıyla Gaziantep'i hemen mercek altına aldık ve iyi de yapmışız. Zaten daha önce de PENTEX Fuarı gibi birçok fuarları biz burada düzenledik. TÜMSİAD olarak bu fuarları çok önemsiyorum. Bunun bugün lansmanındaki küçük görülen yüzüyle gerçekten o gün fuar yapıldıktan sonra yapacağımız değerlendirme arasında çok önemli bir fark olduğunu hep birlikte göreceğiz."

Fuarı Gaziantep'te açmanın kendileri açısından mutluluk verici olduğunu dile getiren TÜMSİAD Genel Sekreteri Dr. Osman Kurtkan Kapıcıoğlu ise, şöyle konuştu:

"Ahi kültüründen başlayan yardımlaşma, dayanışma, düzgün ahlaklı ve değerlerine sahip bir iş dünyası oluşturma fikri aslında bizde çok eskiden bu yana var olan bir gelenek. TÜMSİAD, bu kuruluşa, bu yolculuğa küçük bir binada çok mütevazi bir ekiple başladı. Daha sonra ciddi bir atılım ve büyümeyle şuanda lansmanını yaptığımız güzel Gaziantep'imizde sizlerin huzurunda hep beraber mutluluğu paylaşıyoruz."

TÜMSİAD'ın gelişimine işaret eden Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, şu ifadeleri kullandı:

"TÜMEXPO Fuarı'nın ilkinin İstanbul'da olup, ikincisinin Gaziantep'te oluyor olması hakikaten manidardır. Bu Gaziantep'in nereden nereye geldiği, nereye gittiğini gayet iyi ifade ediyor. Tabi diğer taraftan TÜMSİAD'ın gelişimine bakmak lazım. Bugün TÜMEXPO'nun İstanbul'dan sonra Gaziantep'te, Başbakanımızın ve Ekonomi Bakanımızın himayesinde böyle bir organizasyonu yapıyorsa bu olay da bir anda gerçekleşmedi. Bu durum; şubeleşme, üye sayısının artırımı, dünya piyasalarıyla rekabet edebilecek firmaları kendi içinde barındırıyor olmasıyla doğru orantılıdır. Bu konuda emek verenleri ben kutluyorum."

Toplantıda konuşan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise şu açıklamada bulundu:

"Geçen yıl İstanbul'da düzenlenen fuara biz de katılma fırsatı bulduk. Hem ziyaretçi olarak hem de Şahinbey Belediyesi olarak biz de orada stant açmıştık. Başbakanımız ve Bakanlarımız da bu fuara iştirak ettiler. Başbakanımızın himayesinde fuarlar yürütülüyor. Fuarların şehirlere kazandırdığı ve ticarete kazandırdığı tabii ki çok büyük etkiler var. Yeni pazar alanlarının açılması, sanayici ve işadamlarımızın birbirleriyle buluşması gerçekten bu açıdan çok önemlidir. Gaziantep, bir fuarlar şehri oldu. Yılda yaklaşık 15 fuarın gerçekleştiğini biliyorum. Ayda bir, iki fuar mutlaka Gaziantep'te düzenleniyor. Gaziantep, Ortadoğu'nun merkezi. TÜMEXFO Fuarı'nın da Gaziantep'te yapılıyor olması gerçekten önemli."

Toplantıya Gaziantep Büyükşehir Belediyesi adına katılan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Av. Osman Toprak da şu değerlendirmede bulundu:

"Gaziantep'te yapılacak olan fuarlar Gaziantep sanayisindeki üretimi, pazarlamayı arttıracak. Gaziantep, Ortadoğu'nun ticaret merkezi olacak, sanayi merkezi olacak, finans merkezi olacak. İnşallah bu fuarlarla beraber aynı zamanda fuar merkezi olacak. Ben TÜMEXPO'nun düzenlenmesinde emeği geçen başta TÜMSİAD ailesi olmak üzere tüm katılımcılara, sanayicilere, kamu kurumlarımıza ve valiliğimiz başta olmak üzere belediyelerimize teşekkür ediyorum."

Toplantıya Şanlıurfa'dan katılan Karaköprü Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi ile Eyyübiye Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Elgün, açılacak fuarın hayırlı olması temennisinde bulunarak TÜMSİAD yönetimine teşekkür etti.

Divan Otel'de gerçekleştirilen toplantıya; Gaziantep Vali Yardımcısı Nursal Çakıroğlu, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Av. Osman Toprak, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Karaköprü Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, Eyyübiye Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Elgün, TÜMSİAD Genel Başkanı Dr. Hasan Sert, TÜMSİAD Gaziantep Şube Başkanı Cuma Çekici ve çok sayıda davetli katıldı. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Nursal Çakıroğlu Şehitkamil Hasan Sert İstanbul Ekonomi Haberler

title