Haberler

Tüm Sağlık-Sen Başkanı Erözgün: Bayram İkramiyesi Ödenmesini İstiyoruz

Güncelleme:

Tüm Sağlık-Sen Genel Başkanı Erözgün, "Döner sermaye ödemelerinden sağlık çalışanlarına bayramlarda bir maaş tutarında ikramiye ödenmesini istiyoruz." dedi.

Tüm Sağlık-Sen Genel Başkanı Genel Başkan Okay Erözgün, Sağlık Bakanından bayram ikramiyesi talep ettiklerini belirterek, "Genel bütçeye yük olmadan döner sermaye ödemelerinden sağlık çalışanlarına Ramazan ve Kurban Bayramlarında bir maaş tutarında Bayram ikramiyesi ödenmesini istiyoruz" dedi.

Tüm Sağlık-Sen döner sermayeden bayram ikramiyesi ödenmesi için harekete geçti. Genel Başkan Okay Erözgün yaptığı yazılı açıklamada, "Bayram ikramiyesi ödenmesi sabit ve dar gelirli çalışanların da huzur içinde bir bayram geçirmeleri için en önemli öncelikli bir taleptir. Siyasi iradenin bu talebimizi dikkate almasını arzu ediyoruz" dedi.

-"SAĞLIK ÇALIŞANLARI ZORDA"-

Sağlık çalışanlarının ekonomik yönden zorda olduğunu belirten Erözgün, "Ramazan ve Kurban Bayramlarında sağlık çalışanlarına bayram ikramiyesi ödenmesi sabit ve dar gelirli çalışanların da huzur içinde bir bayram geçirmeleri için en önemli öncelikli bir taleptir. Siyasi iradenin bu talebimizi dikkate almasını arzu ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Erözgün, bayram ikramiyesi taleplerini bu kez Sağlık Bakanından talep ettiklerini belirterek, "Genel bütçeye yük olmadan döner sermaye ödemelerinden sağlık çalışanlarına Ramazan ve Kurban Bayramlarında bir maaş tutarında Bayram ikramiyesi ödenmesini istiyoruz. Sayın Bakan arzu ederse hiçbir yasal değişikliğe hiçbir düzenlemeye gerek kalmadan bir genelge ile döner sermaye ödemelerinden bayramlarda sağlık çalışanlarına ikramiye şeklinde bir ödeme yapılması için verecekleri yazılı bir talimat tüm sağlık çalışanlarına gerçek bir bayram yaşatacaktır. Ne Maliye Bakanlığı'nın iznine ne bir yasal düzenlemeye ihtiyaç bulunmamaktadır. Döner sermaye yönetmeliğinde bile bir değişiklik gerektirmeden bir genelge ile sağlık çalışanlarının Bayram ikramiyesi çözülebilir" ifadelerini kullandı.

-"MOTİVASYON ARTACAK"-

Diğer kamu kurum ve kuruluşlarında bunun örneklerinin bulunduğunu vurgulayan Erözgün, "Sayın Sağlık Bakanımız son yıllarda sağlık çalışanları üzerinde uygulanan şiddet, Bakanlığın yeniden yapılanması sırasında yapılan tayin ve atamalardaki memnuniyetsizlik ve sistem değişikliği sırasında meydana gelen moral ve motivasyon bozuklukları sağlık çalışanlarını huzursuz ve tedirgin etmiş, işteki bu sıkıntılar ve ekonomik sıkıntılar üst üste gelerek aile huzursuzluklarının sağlık çalışanları arasında hat safhaya gelmesine sebep olmuştur. Sağlık çalışanlarının bozulan morallerinin yeniden düzeltilmesine ve motivasyonlarının artmasına yol açacak böyle bir uygulama sağlık çalışanlarının hizmet üretiminde çok önemli bir artı değer olacaktır. Bu nedenle Tüm Sağlık-Sen olarak Ramazan ve Kurban Bayramlarında Sağlık çalışanlarına döner sermaye gelirlerinden birer maaş ikramiye ödenmesini talep ediyoruz" dedi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Okay Erözgün Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title