Haberler

    Tuğla Android Nasıl Kurtarılır?

    Android'li telefonunuz, Custom ROM yüklerken veya sistem dosyalarını değiştirdikten sonra açılmaz hale geldiyse, onu nasıl kurtarabilirsiniz?

    Android'li telefonunuzu kurcalarken, ROM yüklerken veya sistem dosyalarını karıştırırken bir şeyler yolunda gitmedi ve artık telefonunuzu açamıyorsunuz. Bir başka deyişle telefonunuz "tuğlaya" dönüştü, ancak panik yapmanıza gerek yok. Duruma göre değişse de, telefonunuzu kurtarma olasılığınız yüksek.

    Soft brick: Telefoununuz Android açılış ekranında sıkışıyorsa veya direkt olarak recovery ekranına geliyorsa, cihazınızın "soft brick" olduğu söylenebilir. Telefonunuzu açtığınızda bir hareket varsa, onu onarmanız kolay olacaktır.

    Hard brick: Güç düğmesine bastığınızda hiçbir şey olmuyorsa, yazılımsal çözümlerle telefonunuzu onarmanız genellikle mümkün olmayacaktır. Telefonunuz uyumsuz ROM veya kernel yükleme sonucunda hard brick'e dönüşebilir ancak bu duruma oldukça nadir rastlanır.

    Telefonunuzda yaşadıklarınız "soft brick" tanımına uyuyorsa, genellikle şu yöntemlerden biriyle onu kurtarabilirsiniz:

      Verileri temizleyip bir Custom ROM'u tekrar yükleyerek.

      Xposed mod'larını recovery'den kapatarak.

      Nandroid yedeğinize geri dönerek.

      Fabrika imajını flash'layarak.

      İhtiyacınız olanlar

      Gerekli olan araçların hepsine muhtemelen halihazırda sahipsiniz, çünkü ROM yüklemek için kullandığınız araçlar size genellikle yetecektir. Burada en önemlisi, telefonunuzu root'larken yüklemiş olabileceğiniz custom recovery. Custom recovery'yi baştan yüklemeniz gerektiğindetercih etmenizi tavsiye ediyoruz. Kapsamlı bir recovery aracı olan TWRP, popüler cihazların çoğunu destekliyor.

      Recovery'nin ardından, root'lamak ve sistem mod'larını yüklemek için kullanılan Fastboot ve ADB'ye ihtiyacınız var. Her ikisini deyükleyebilirsiniz.

      Son olarak, bazı üreticilerin kullandığı özel imaj yükleme yazılımına ihtiyacınız olabilir. Bunu yapmanız şart ise Samsung için , LG cihazları için , HTC içinindirebilirsiniz.

      1. Verileri temizleyin ve ROM'u tekrar yükleyin

      Bu yöntemi bir ROM flash'ladıktan sonra telefonunuz açılmamaya başladıysa deneyin.

      Soft brick ile karşı karşıya kalmanın nedenlerinden biri, ROM yüklemeden önce veri temizleme (data wipe) işlemini yapmamanızdır. Neyse ki bu sorunu kolayca ortadan kaldırabilirsiniz (ancak verilerinizi yedeklemediyseniz canınız biraz yanacak).

      1. Telefonunuzu Custom recovery ile açın.

      2. Wipe seçeneğini bulun ve Advanced Wipe'ı seçin.

      3. Data kutusunu seçin (sistem, ART cache ve cache kutularını da seçebilirsiniz) ve onaylayın.

      4. Custom ROM'u tekrar flash'layın.

      Verileri temizleme işlemi cihazınızı fabrika ayarlarına döndürse de, normalde dahili depolamaya ve SD karta dokunmaz. Ancak yine de verilerinizi yedeklemenizde fayda var. Telefonunuzu baştan başlattığınızda Android kurulum ekranını göreceksiniz. Google hesap bilgilerinizi girdikten sonra uygulamalarınız otomatik olarak tekrar yüklenmeye başlayacak.

      Burada isterseniz, Nandroid yedeğinizden verileri geri yükleyebilirsiniz

      Kaynak: Chip.com.tr / Teknoloji

      Teknoloji Haberler

    Bakmadan Geçme

    36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title