Haberler

TÜGİAD Bursa Şubesi aylık toplantılarının 3.'sünü gerçekleştirdi.

Güncelleme:

Ziraat Portföy Yönetimi AŞ. Genel Müdürü Hakan Eryılmaz ile Ekonomist Semra Demircioğlu'nun konuşmacı olarak katıldığı ve Podyum Davet'te yapılan 3. Aylık Toplantı'da önemli konulara değinildi.

Türkiye 15 Temmuz sonrası gücünü kanıtladı…

15 Temmuz darbe girişimine ve sonrasında yaşanan sürece rağmen ekonomideki istikrarın devam etmesinin Türkiye'nin ne kadar güçlü bir ülke olduğunun kanıtlandığı görüşünde birleşen konuşmacılar, yarının bugünden daha iyi olacağını vurguladılar.

TÜGİAD Bursa Şubesi, gündemi değiştiren ve fark yaratan aylık buluşmalarına devam ediyor. Üçüncü aylık toplantısını Podyum Davet sponsorluğunda gerçekleştiren Tügiad Bursa Şubesi, üyelerini Ziraat Portföy Yönetimi AŞ. Genel Müdürü Hakan Eryılmaz ve Ekonomist Semra Demircioğlu ile buluşturdu.

Yoğun bir katılımla gerçekleşen toplantının açılış konuşmasını TÜGİAD Bursa Şubesi Başkanı Onur Özkul yaptı. TÜGİAD Bursa olarak bilgi ve deneyimleriyle iş dünyasına rol model olacak kişileri üyeleriyle buluşturduklarını ifade eden Özkul, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yaşanan sıkıntılı süreçte bile çalışmaya ve üretmeye devam ettiklerini söyledi.

Türkiye'nin darbe girişimi esnasında ve sonrasında gösterdiği kararlı duruşuyla ne kadar büyük bir güç olduğunu bir kez daha gösterdiğini ifade eden Özkul, "Bu hain girişimi bir kez daha en şiddetli bir şekilde lanetliyoruz. Bu vesile ile 15 Temmuz demokrasi şehitlerine ve tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı diliyoruz. Türkiye gerek darbe girişimi esnasında gösterdiği kararlı ve dik duruşu ile gerekse de darbe sonrasında uygulanan ekonomi politikası ile ne kadar büyük bir güç olduğunu bir kez daha gösterdi. Çok daha küçük olaylar karşısında ekonomik olarak ciddi krizler yaşayan Avrupa ve dünya ekonomisine baktığımızda, Türkiye'nin son yıllarda bu kadar büyük badireler yaşayıp ekonomik anlamda istikrarını koruması gerçekten takdire şayandır. Son dönemlerde kısmen de olsa düşüler ve daralmalar yaşanmakla birlikte ben bunun tamamen dönemsel olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

Ülkede yaşanan sıkıntılara rağmen Tügiad Bursa Şubesi'nin çalışmalarını sürdürdüğünü ve üretmeye devam ettiğine değinen Özkul, büyümelerini de sürdürdüklerini ifade etti. Özkul, "Kurulduğumuzdan bugüne uzlaşı kültüründen feyz alarak diğer SİAD'lar ve yerel yönetimlerle işbirliğimiz ve projelerimiz etki alanımızı artırdı. Gerek kendi iç bünyemizde gerekse de çevremizle iletişim konusunda önemli adımlar attık. Ülkemiz ve dünya için önemli olan fabrikaları gezdik, bünyemizde kurduğumuz tekstil ve otomotiv komisyonlarımızla sektörel fayda sağlamaya çalışıyoruz, TÜGİAD Akademi ile üyelerimizi bilgilendirmeyi sürdürürken UÜ ile iş birliğine gidip BUTGEM'de bir sınıf açmayı planlıyoruz. Görüldüğü üzere şu ana kadar birçok şeyi yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. Umarım Bursa ve ülke ekonomisine katkı sunmaya devam ederiz" dedi.

Özkul'un konuşmasının ardından Tügiad Bursa Şubesi'ne yeni katılan üyelerin rozetleri de kısa bir törenle takıldı. 8 yeni üyeyi bünyelerine katmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Özkul, "Gücümüze güç kattık" dedi.

Törenin ardından Ziraat Portföy Yönetimi AŞ. Genel Müdürü Hakan Eryılmaz üyelerle buluştu. Türkiye'nin yakın tarihinde ciddi krizler atlatmasına rağmen ekonomik anlamda ayakta kalmayı başardığını belirten Eryılmaz, "21 yıldır sektörün içerisindeyim. Yakın tarihimize baktığımızda uzay savaşları dışında yaşamadığımız hiçbir şey kalmadı neredeyse. Sonuçta bütün bunlara baktığımızda ekonomik anlamda durağan bir seviyede de olsak Avrupa'ya göre iyi yerlerde olduğumuzu düşünüyorum."

"Türkiye'nin atlattığı krizleri başka ülkeler atlatsa belki ayağa kalkamazdı ama biz yine de ayaktayız" diyen Eryılmaz, umutlu mesajlar verdi. Türkiye'nin geçmiş dönemdeki krizlerden potansiyeliyle her zaman daha dinamik çıktığını belirten Eryılmaz, "Geçmiş dönemdeki kriz süreçlerinde dinamik kalmamızın önemli sebeplerinden biri belki de kayıt dışı ekonomiyi gerektiğinde iş adamlarının doğru şekilde kullanması oldu. Genç, ticareti seven ve çözüm odaklı bir nüfusumuz var. Bu da bir avantaj oluşturuyor. Son yaşanan darbe girişimi dahil ben bu tip krizleri her zaman kangrene benzetiyorum. Türkiye, vücudunun sorunlu ve kangren olmuş bölgesini her zaman diğer organlarına nüfus etmeden kesip atmayı başarmıştır. Bu sayede daha hevesli, daha hırslı ve daha özgür olmuştur. Şimdiler de de 15 Temmuz'dan sonra daha hevesli ve güçlüyüz. Yarınımız bugünden daha iyi olacak. Ama yatırımlarımızda temkinli ve iyimser yaklaşmayı da elden bırakmamalıyız" dedi.

Seminer, Eryılmaz'ın sonrasında Ekonomist Semra Demircioğlu ile devam etti.

Konuşmasında darbe girişimi sonrası yabancı yatırımcıların ülkemize yaptığı yatırımlara da değinen Demircioğlu, "Darbe girişiminden sonra yabancı yatırımcılarda bir durağanlık söz konusu oldu, bu çok da doğaldı ama şimdilerde durum düzelmeye doğru gidiyor diyebilirim. Ama dünyada zaten birçok önemli ülkede para muslukları akıyor. Halk dilinde bu ülkelerin kısaca para bastığını söyleyebilirim. Şu an için dünyada para bol. Ancak bizler bu kriz dönemlerinde ötürü dünyadaki paranın bu bol olması avantajından yeterli derecede faydalanamadık" diye konuştu.

Türkiye ekonomisini esnek bir ekonomi olarak nitelendiren Demircioğlu, "Türkiye herkesin söylediği gibi kırılgan bir ekonomi değildir. Türkiye ekonomisi esnek bir ekonomidir. Çünkü güçlü bir bütçemiz var. Geçmiş dönemlere baktığımız hep bütçeden ötürü krizler yaşandı ama şu an sağlam bir bütçemiz var. Bu da kırılganlığımızı azaltıp bize esneklik kazandırıyor. Cari açıktaki gerilemeyi buna eklersek Türkiye'nin 2017 başlangıcında daha da toparlanacağını düşünüyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

Son olarak Başkan Özkul tarafından konuşmacılara gecenin anısına Renk Otizm Derneği'nde otistik çocukların kendi elleriyle yaptığı bir tabak hediye etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ziraat Portföy Yönetimi Hakan Eryılmaz Güncel Haberler

title