Haberler

Tuğberk'e Engelli Eğitim...

İstanbul-(dha Özel) Beylikdüzü'ndeki İMKB İlköğretim Okulu'nda Okuyan Engelli Öğrenci Tuğberk Y. Aylardır Göreni Şaşkına Çeviren Bir Eziyeti Yaşıyor. Okuma Aşkı Nedeniyle Her Gün Okula Giden 13 Yaşındaki Tuğberk Üst Katlardaki Dersliklere Ancak Onu Taşıyacak Birilerini Bulabilirse Girebiliyor.

İSTANBUL-(DHA ÖZEL) Beylikdüzü'ndeki İMKB İlköğretim Okulu'nda okuyan engelli öğrenci Tuğberk Y. aylardır göreni şaşkına çeviren bir eziyeti yaşıyor. Okuma aşkı nedeniyle her gün okula giden 13 yaşındaki Tuğberk üst katlardaki dersliklere ancak onu taşıyacak birilerini bulabilirse girebiliyor.

6 aydır asansörün bozuk olduğunu dile getiren Tuğberk, "Derslerimiz seçmeli, o yüzden 4 katlı okulda farklı katlarda eğitim görüyoruz. Yemekhanemiz alt katta, engelli tuvaleti ise 3. katta. Kendi başıma bu işleri yapamıyorum. Burdaki arkadaşlar ve okul çalışanlarından yardım alıyorum. Beni kucaklarına alıp 3. katta olan tuvalete götürüyorlar. 6 aydır derslere katılamıyorum, okul bahçesinde bende tek başıma dolaşıyorum" dedi.

Bugün okula giden Tuğberk hergün yaşadığı zorlukları yaşadı. Kendisinin de dahil olduğu 6. sınıf öğrencilerinin dersi 3. kattaydı. Onu 3. kattaki dersliğe taşıyacak kimseyi bulamayan Tuğberk okulun bahçesinde beklemeye başladı. Bu arada tuvalet ihtiyacı ortaya çıkan Tuğberk okulun hizmetlilerinden yardım istedi. Üç görevlinin kucakladığı Tuberk üçüncü kattaki engelliler tuvaletine gidip ihtiyacını giderebildi. Bu arada görevlilerin kucağındak Tuğberk'in vücudundaki ağrılar nedeniyle inlediği görüldü.

Yine görevlilerin kucağında aşağıya indirilen engelli öğrenci giriş katındaki derse girebilmek için ders saatini beklemeye başladı. . Tuğberk'in arkadaşları, okuldaki asansörün bozuk olduğunu, tamir edilmediğini ve arkadaşlarının tuvalete gitmek için hademelerden yardım istediğini belirtiler.

Okul'da Tuğberk'ten başka 2 engelli öğrencinin daha bulunduğu öğrenildi.

ASANSÖR GARANTİ KAPSAMINDAN ÇIKMASIN DİYE TAMİR ETTİRİLMİYOR.

Tuğberk'in yaşadığı zorluklarla ilgili olarak DHA'nın ropörtaj yapma teklifini kabul etmeyen müdür Abdulkerim Saraçoğlu, asansörün okulun açıldığı ilk hafta bozulduğunu doğruladı. Ancak firmanın garanti kapsamında olduğunu, bu nedenle tamirat işinin de firmanın sorumluluğunda olduğunu ancak kalıcı bir çözüm için garanti kapsamının dışına çıkılması gerektiğini ancak bunun tercih edilmediğini söyledi.

KAS HASTALIĞI

Kas Hastalıkları Dernek Başkanı Prof. Dr. Çoşkun Özdemir, "Fransızca bir kelime olan "Duchanne" bir kas hastalığıdır. Hastalığın belirtileri, güç kaybı ve hareketlerde azalmadır. Bu belirtiler ilk olarak kalça çevresindeki kaslarda başlar. Bu nedenle ilk belirtiler yokuş ve merdiven çıkmayı, oturduğu yerden kalkmayı etkiler. Giderek normal yolda yürüme zorlaşır, hasta sık sık düşer. Omuz çevresindeki kaslar etkilendiği zaman kollarda zayıflık ortaya çıkar. En son olarak solunum ve gövde kaslar etkilenir. Hastalığın bugün için bilinen ilaç tedavisi yoktur. Türkiye'de bu şekilde hasta olan kişiler ortalama 20 yaşında kalp yetmezliği veya solunum yetmezliği nedeniyle yaşamını yitiriyor" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title