Haberler

Tüfekci ve Ceylan Karabük'te

Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekci ile Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Karabük'te çeşitli temaslarda bulundu.

Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekci ile Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Karabük'te çeşitli temaslarda bulundu.

Tüfekci ve Ceylan, beraberinde bakanlıklarına ait bölge müdürleriyle Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili'yi ziyaret ederek, çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Vergili'nin isteklerini not alan Tüfekci, bakanlığının Karabük'e yapacağı ve yaptığı yatırımları anlattı. Bakan yardımcılarına ziyarette, Karabük Valisi Orhan Alimoğlu, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy ve AK Parti Karabük İl Başkanı Timurçin Saylar da eşlik etti.

Daha sonra AK Parti Karabük İl Başkanlığı'na geçen Tüfekci ve Ceylan, İl Başkanı Saylar'dan kent ve parti çalışmaları hakkında brifing aldı.

Karabük'e ellerinin boş gelmediğini, birçok projenin müjdesini getirdiklerini belirterek, Karabük Belediyesinin su sorununu çözdüklerini anlatan Tüfekci, "21 taşkın koruma ve dere ıslah çalışmasını bitirdik. Bu yıl devam eden 16 projemiz daha var. 7 tane de programa alınacak var dere ıslah ve taşkın konusunda. 3 HES projesini tamamladık. 2 HES devam ediyor. Sadece DSİ olarak yaptığımız yatırım 149 milyon lira. 2016 yılında bir çok projemiz var hayata geçecek. Safranbolu'nun içme suyu ihtiyacı için yapılan çalışmalar 40 milyon lirayla yatırım programına alındı. Depolama, arıtma da var projede. Sulama alanında da büyük yatırımlar var. 130 milyon liralık yatırım. Yeni 5 gölet projesi var. 16 HES projesi programa alındı." diye konuştu.

Karabük'ün yüzde 71'inin ormanlarla kaplı olduğunu hatırlatan Tüfekci, ormancılık alanında yapılacak ve yapılan yatırımlara da değindi.

Bakan yardımcıları, daha sonra Karabük Kent Ormanı'nda incelemelerde bulundu ve Safranbolu Orman İşletme Müdürlüğü personeliyle bir süre sohbet etti.

Kaynak: AA / Politika

Harun Tüfekci Safranbolu AK Parti Karabük Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title