Haberler

TTNET'in Sponsorluğunda Yılın En İyi Oyunları Seçildi

Güncelleme:

"Playstore Yılın Oyunları" anketinde binlerce oyunsever "Grand Theft Auto 5" dedi.

TTNET'in dijital oyun platformu Playstore'un, Merlin'in Kazanı sitesi ile birlikte düzenlediği "Playstore Yılın Oyunları" anketi sonuçlandı. Türkiye'nin dört bir yanında binlerce oyunseverin katıldığı ankette 70 bine yakın oy kullanıldı. Oylamalar sonucunda 21 kategorinin en iyileri belirlenirken, "En İyi Oyun" ödülünü "Grand Theft Auto 5" aldı.

TTNET'in dijital oyun platformu Playstore, oyun dünyasının en önemli sitelerinden Merlin'in Kazanı ile birlikte "Playstore Yılın Oyunları" anketini düzenleyerek, 2013 yılının en iyi oyunlarını seçti. Türkiye'nin dört bir yanından binlerce kişinin katıldığı anket sonucunda Türk oyuncuların 2013 yılında en çok tercih ettikleri oyunlar ortaya çıktı. Ankete yurtdışından oyunseverler de ilgi gösterdi.

Geçtiğimiz 20 Aralık'ta başlayan anket, Merlin'in Kazanı web sitesi ve Facebook sayfası üzerinden gerçekleşti. Oyunseverler "#benimoyunum" hashtag'i ile Twitter üzerinden de anketi takip edebildiler. Toplamda 147.211 oyunseverin ziyaret ettiği ankette 66.370 oy kullandı. Oyların %94'ü Türkiye'den gelirken, aralarında Amerika Birleşik Devletleri, Almanya ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin de olduğu diğer ülkelerden de oyunseverlerin ankete katılması dikkat çekti. Oyların %90'ı kişisel bilgisayarlar üzerinden, %10'u ise mobil cihazlar üzerinden kullanıldı.

"Playstore Yılın Oyunları" anketinde "En iyi oyun" ödülünü Grand Theft Auto 5 (GTA 5) aldı. GTA 5 "En iyi aksiyon oyunu", "En sevilen oyun karakteri" kategorilerinde de birinci olarak, toplam üç dalda ipi göğüsleyen oyun oldu.

"Playstore Yılın Oyunları" anketinde 21 kategoride en iyiler belirlendi. "En iyi shooter oyunu" kategorisinin lideri Battlefield 4 olurken, "En iyi oyun donanımı" ödülünün sahibi Playstation 4 oldu. "En iyi strateji oyunu" dalında lider Total War: Rome 2 olurken, "En iyi spor oyunu" FIFA 14, "En iyi grafikli oyun" Battlefield 4 ve "En iyi DLC paketi" Skyrim'in Dragonborn ek paketi oldu. 2013'ün "En büyük hayal kırıklığı" kategorisinde ise ilk sırada PES 2014 yer aldı. DotA 2 oyunu ise "En iyi MMO oyunu", "En iyi RPG oyunu" ve "En iyi F2P oyunu" kategorilerinde lider gelerek, öne çıkan oyunlardan biri oldu.

"Playstore Yılın Oyunları" anketinde "en iyi" seçilen oyunlar:

· En iyi shooter - Battlefield 4

· En iyi strateji oyunu - Total War: Rome 2

· En iyi MMO oyunu - DotA 2

· En iyi platform oyunu - Rayman Legends

· En iyi spor oyununu - FIFA 14

· En iyi aksiyon oyunu - Grand Theft Auto 5

· En iyi yarış oyunu - Gran Turismo 6

· En iyi RPG oyunu - DotA 2

· En iyi bağımsız oyun - Outlast

· En iyi macera/puzzle oyunu - The Walking Dead:S2E1: All That Remains

· En iyi hikâyeye sahip oyun - The Last of Us

· En iyi el konsolu/mobil oyunu - Temple Run 2

· En iyi DLC/ek paketi - Skyrim: Dragonborn

· En iyi grafikli oyunu - Battlefield 4

· En sevilen oyun karakteri - Michael / Trevor / Franklin / Chop - GTA 5

· En büyük hayal kırıklığı - PES 2014

· En iyi simülasyon oyunu - Gran Turismo 6

· En iyi oyun donanımı - Playstation 4

· En iyi F2P oyunu - DotA 2

· En iyi orijinal oyun müziği - The Last of Us

· Yılın en iyi oyunu - Grand Theft Auto 5

"Playstore Yılın Oyunları" anketi ile oyunseverlerin nabzını tutan Playstore, en yeni ve en popüler oyunları dünyayla aynı anda oyunseverlerle buluşturmaya devam edecek.
Arşivinde 1000'i aşkın dijital oyunun yer aldığı Playstore'daki yeni oyunları ve kampanyaları kaçırmamak için Playstore'un resmi Facebook ve Twitter sayfalarını takip edebilirsiniz.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Facebook Türkiye Twitter Merlin Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title