Haberler

Ttk'da Toplu İş Sözleşmesi Görüşmeleri Başladı

Zonguldak'ta, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) ile Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) arasındaki 26'ncı Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri başladı.

Zonguldak'ta, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) ile Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) arasındaki 26'ncı Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri başladı.

Genel müdürlük binasındaki görüşmeye TTK Genel Müdürü Burhan İnan, GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, Kamu İşletmeleri İşverenleri Sendikası Genel Sekreter Yardımcısı Abdullah Karaman ve işletme müdürleri katıldı. GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, kurumdan en önemli taleplerinin işçi açıklarının giderilmesi olduğunu söyledi.

Maden ocaklarında iş güvenliğini sağlayacak kadar işçi kalmadığına vurgu yapan Alabaş, şöyle konuştu:

"Birinci önceliğimiz işimize ve iş yerimize sahip çıkmaktır. İkinci amacımız ise kurumdaki ücret farklılıklarının giderilmesidir. Dünyanın en riskli mesleği olan madenciliği huzurlu bir ortamda yapmıyorsanız her zaman kaza riski var demektir. Biz aynı işi yapan arkadaşlarımızın aynı ücreti almasını vazgeçilmez bir toplu sözleşme maddesi olarak savunacağız. Üçüncü talebimiz ise gruplu olarak çalışan işçilerimizin daimiye geçirilmesini istiyoruz. Dördüncü talebimiz ise en az iki asgari ücret uygulamasının mahkeme süreci beklenmeksizin hayata geçirilmesi ve toplu sözleşme görüşmelerinin bunun üzerinden sürdürülmesidir."

TTK Genel Müdürü Burhan İnan ise 26'ncı dönem toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin hayırlı olmasını diledi. İnan, şöyle devam etti:

"Maden işçisi son derece zor şartlarda işinin yapan, zaten mevzuatta da ağır ve tehlikeli işler kapsamında yer alan bir işi görmektedir. Ne alsa azdır. İmkanlar ölçüsünde de bizde en iyisini vermek üzere gayret ediyoruz."

1 Ocak 2015-31 Aralık 2016 tarihleri arasını kapsayacak toplu sözleşme görüşmelerinin 60 gün süreceği bildirildi. - Zonguldak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Taşkömürü Kurumu Burhan İnan Zonguldak Eyüp Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title