Haberler

Ttk, 5 Bin 500 İşçi Açığıyla Üretim Yapıyor

Genel maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci, Türkiye Taşkömürü Kurumu'nda (TTK) 5 bin 500 işçi açığı olduğunu söyledi.

Genel maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci, Türkiye Taşkömürü Kurumu'nda (TTK) 5 bin 500 işçi açığı olduğunu söyledi.

GMİS Geneşletilmiş Başkanlar Kurulu toplantısı, Genel Başkan Ahmet Demirci başkanlığında yapıldı. Demirci, TTK'nın özelleştirileceği iddialarıyla ilgili şöyle konuştu:

"Türkiye'de taşkömürü sektöründe TTK, yeri doldurabilecek bir şirket değil. TTK'nın yeniden kara geçmesi için çözüm önerilerini her fırsatta anlattıyoruz. Kuruma en son 2009 yılında toplu işçi alımı yapıldı. 2010 yılından bu yana sendika olarak işçi açıklarının giderilmesi için mücadele veriyoruz. Genel müdürlük 2010 yılından bu yana işçi alınması için talepte bulunuyor. Ancak hükümet işçi almadı. KPSS ile ara ara işçi alınsa da netice olarak bugün TTK, 8 bin 700'lerde tarihinin en az sayıda işçisiyle çalışıyor. 2015 yılında sensör ve çeşitli nedenlerle üretim engellendi. İşçi sayısındaki azalma ve üretimdeki engelleme nedeniyle 2015 yılında en düşük seviyede üretim yaptık. 1 milyon tonun altına düştük. Dolayısıyla zarar rakamı da arttı. Şimdi bütün bu gerçekleri unutarak zarardan, özelleştirmeden söz ediyorlar."

TTK'da 5 bin 500 işçi açığı olduğunu söyleyen Demirci, "Burada kömür var. Türkiye'nin kömüre ihtiyacı var. İşçi alıp üretimi artırmaktan başka şansımız yok" dedi.

- Zonguldak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Taşkömürü Kurumu Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title