Haberler

Tşof Başkanı Apaydın'dan Ramazan ve Sıcak Uyarısı

Ramazan ayını memleketlerinde geçirmek isteyen vatandaşların orucun başladığı bu ilk günlerde yollara düştüğünü belirten TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın, sürücüleri aşırı hız konusunda uyardı.

Ramazan ayını memleketlerinde geçirmek isteyen vatandaşların orucun başladığı bu ilk günlerde yollara düştüğünü belirten TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın, sürücüleri aşırı hız konusunda uyardı. Apaydın, hoşgörü ayı olan Ramazan'da, sürücülerin birbirlerine karşı daha toleranslı ve saygılı olmaları gerektiğini kaydetti.

Ramazan ayının yaz tatili başlangıcına denk gelmesiyle yola çıkacak olanları daha dikkatli olmaya davet eden TŞOF Başkanı Apaydın, "Ülkemizde okullar kapandı, üniversite sınavları tamamlandı. Artık herkes yaz tatili için yollara düşerken, Ramazan ayını memleketlerinde geçirmek isteyen yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın da eklenmesiyle yollar bir hayli kalabalık. Ramazan ayında oruç nedeniyle çoğu insanda kan şekeri düşmekte, açlık, susuzluk ve yorgunluğa bağlı olarak reflekslerin yavaşlaması ve dikkat dağılmasına karşı sürücüler her zamankinden fazla dikkatli, sabırlı ve duyarlı olmalıdır. Sürücüler iftara yetişmek için acele ederek, kendilerini ve trafik güvenliğini tehlikeye düşürmemelidir. Trafik kazalarında ilk 5 ayda günde ortalama hayatını kaybeden vatandaşımızın sayısı 8 kişiye düşmüşken, tatil dönemlerinde bazen iki katına kadar vatandaşımızın hayatını kaybettiğini görüyoruz. Hiç değilse Ramazan ayı boyunca trafik kazalarından dolayı üzücü haber almamak için acele etmeden, trafik kurallarına uyarak ve daha dikkatli bir şekilde araçlarınızı sürünüz. Bu mübarek ayda sürücüler birbirlerine karşı daha hoşgörülü ve saygılı olmalıdır. Aksi halde beklenmedik can yakan kazaların olması, tatsız olayların yaşanılması kaçınılmazdır" ifadelerini kullandı.

"UYKUSUZ ARAÇ KULLANMAYIN"

Ramazan ayında vatandaşlarımızın aşırı sürat yapmamaları, uykusuz ve yorgun araç kullanmamalarını da isteyen Apaydın, şunları kaydetti:

"Bu günlerde tatile gidiş ve dönüşler yoğunlaşarak trafik artıyor. Bu kazaların büyük sebebi, sıcaktan ve nem oranının artmasından etkilenen sürücülerin dikkatinin dağılmasına bağlı olarak trafik kurallarına uymamak ve aşırı hız olarak görülüyor. Öğlen saatlerinde sıcaktan eriyen asfalta dikkat ediniz. Mecbur kalmadıkça bu sıcak saatlerde yola çıkmayınız. 2014 yılının ilk beş ayında meydana gelen 143 bin 591 ölümlü ve yaralanmalı kazada 1.204 vatandaşımızı kaybetmemize neden olan sürücü kusurlarının başında, yüzde 34 gibi yüksek oranda aracımızın hızını yol, hava durumu ve trafiğin gerektirdiği şartlara uydurmamak geliyor. Sabırsızlık ve yorgunluktan dolayı, yolculuğun sonuna doğru, varılacak noktalara yakın yerlerde daha çok kaza yapılıyor." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Fevzi Apaydın Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak? Yurtiçi Kargo hafta sonu açık mı? Yurtiçi Kargo hafta sonu dağıtım yapıyor mu, çalışıyor mu 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title