Haberler

Tşof Başkanı Apaydın: "Araçlara Kışlık Bakım Şart"

Kırşehir’deki kazayla ilgili açıklama yapan TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın, sürücülerin yola çıkmadan önce kışlık bakım yaparak kurallara uymasını istedi.

Kırşehir'deki kazayla ilgili açıklama yapan TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın, sürücülerin yola çıkmadan önce kışlık bakım yaparak kurallara uymasını istedi.

Kırşehir yakınlarında, buzlanma nedeniyle kontrolden çıkan yolcu otobüsünün şarampole devrilmesiyle 7 kişi öldü, 4'ü ağır 22 kişi de yaralandı.

Fevzi Apaydın, her aracın kış lastiği ve zincirini hava durumuna göre takması gerektiğini belirterek "Olumsuz hava muhalefeti sebebiyle ülkemiz kar esaretinde. Kış şartlarının en üst seviyede yaşandığı bu günlerde yapılması gereken, sürücünün trafiğe çıkmadan önce aracının kışlık bakımını yaptırmasıdır. En önemlisi tüm araçlar kış lastiği takmalı, hava ve yol durumuna göre de mutlaka zincir takmalıdır. Bu günlerde gizli buzlanmaya dikkat edilmelidir. Emniyet kemeri takılması zorunlu olan bazı toplu taşıma araçlarında yolcu ve sürücüler kendi güvenlikleri için emniyet kemerlerini mutlaka takmalıdır" dedi.

"ÖZEL ARAÇLARDA DİKKAT ETMELİ"

Ülkemizde 4 milyondan fazla ticari aracın trafikte bulunduğunu açıklayan Apaydın, şöyle konuştu:

"Son zamanda kar yağışının bastırmasıyla meydana gelen trafik kazalarında sadece ticari araçların kazaya karışmadığını aksine özel araçların da karıştığını hep birlikte yazılı ve görsel basın aracılığı ile şahit oluyoruz. Özel araçlarda en az ticari araçlar kadar dikkatli olmalı ve önlem almalıdır. Özel araçlarda kış lastiği ve zincir takmaya özen göstermelidir. Özellikle bazı sürücülerimiz benim bulunduğum bölgeye kar yağmıyor düşüncesiyle kışa hazırlık yapmıyor. Bu yılda öyle oldu. Hiç kar yağmayan ve soğuk olmayan bölgelere kar yağdı ve havalar biranda soğudu. Bu da beraberinde kazaları getirdi. Yani kışa hazırlıksız yakalanan çoğu sürücü kazaya neden olmaktadır. Hazırlıksız sürücüler sayesinde yaralamalı ve ölümlü kaza sayısı artmaktadır."

"KAZALARIN NEDENİ SÜRÜCÜLER"

Ülke genelinde soğuk ve yağışlı havanın etkili olduğunu, kar nedeniyle çok sayıda ilde eğitime ara verildiğini hatırlatan TŞOF Başkanı Apaydın, şunları söyledi:

"Özellikle taşımalı eğitim yapılan yerlerde servis sürücüleri kış lastiği olmadan ve zincir takmadan trafiğe çıkmamalıdır. Araçlarınızı kış şartlarında mutlaka yavaş ve dikkatli sürün. Bilhassa gizli buzlanmalara karşı tedbirli olun. Sürücüler kış lastiği olmadan trafiğe çıkmamalı. Ülke olarak yoğun kar yağışı ve dondurucu soğuğun etkisi altına girdik. Uzun ve yorucu bir kış kendisini hissettiriyor. Yıllardır kar yağmayan birçok ilimizde kar etkisini göstermiş durumda. Bu soğuk hava ve kar beraberinde istenmeyen kazaları getirmektedir. Yani kışa hazırlıksız yakalanan sürücüler yoğun trafik kazalarına sebebiyet vermekte. Bu kazaların azalması ve yaşanmaması için kış şartlarına hazır olmayan araçlarla trafiğe çıkılmamalıdır. Ülke olarak dünyada trafik kazası sayısı ve oranı açısından hiç de iyi bir konumda değiliz. Yapılan bir araştırmaya göre ülkemizde saatte 27, günde 600'ü aşkın trafik kazası meydana gelmektedir. Bu kazalarda insan faktörü ve sürücü hatalarına baktığımızda oran yüzde 98'e çıkmaktadır" - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Fevzi Apaydın Kırşehir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title