Haberler

TSK'nın Kurtarma Faaliyetleri

Sahil Güvenlik ekiplerince Aydın, Muğla, Çanakkale, Balıkesir ve İzmir'de 242 "düzensiz göçmen" kurtarıldı.

Sahil Güvenlik ekiplerince Aydın, Muğla, Çanakkale, Balıkesir ve İzmir'de 242 "düzensiz göçmen" kurtarıldı.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde, Türk Silahlı Kuvvetlerinin dün gerçekleştirdiği arama kurtarma faaliyetlerine ilişkin bilgi verildi.

Buna göre, Muğla Bodrum Akyarlar açıklarında, içerisinde bir grup "düzensiz göçmen" bulunan kürekli lastik botun sürüklendiği Sahil Güvenlik Komutanlığına bildirilerek yardım talebinde bulunuldu.

Alınan talep üzerine bölgeye intikal eden ekipler, botta bulunan 9 "düzensiz göçmeni" kurtardı.

Turgutreis Gümüşlük açıklarında başka bir ihbarı değerlendiren ekipler, icra edilen arama kurtarma faaliyeti sonucunda, botta bulunan 8 "düzensiz göçmeni" kurtardı.

Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri Turgutreis Kargı Adası açıklarında 26, Turgutreis Bağla Koyu açıklarında 9, Aydın Didim Tekağaç Burnu açıklarında 36, İzmir Dikili Bademli açıklarında bir, Turgutreis açıklarında 8, Çanakkale Ayvacık Behramkale açıklarında 40, Çanakkale Ayvacık Müsellim açıklarında da 105 "düzensiz göçmen" kurtarıldı.

Ekipler, Balıkesir Marmara Adası açıklarında, makine arızası nedeniyle sürüklenen özel bir teknedeki iki kişiyi de kurtardı.

Ayrıca, Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri dört bot ile Türkiye-Suriye deniz yan hududunda kontrol görevi, Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı dört F-16 uçağı ile Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca da devriye uçuşu icra edildi.

Yasa dışı sınır geçişleri

Kara Kuvvetleri Komutanlığı hudut birlikleri tarafından gün içerisinde, yasa dışı yollarla, Suriye'den Türkiye'ye girmeye çalışan 420 ve Türkiye'den de Suriye'ye çıkmaya çalışan iki kişi yakalandı.

Ekipler, Türkiye'den Yunanistan'a gitmeye çalışan 63 kişiyi de gözaltına aldı. Jandarma Genel Komutanlığı ekipleri tarafından Türkiye'de bulunmak için yasal gerekleri taşımayan 618 kişi yakalandı.

Kaynak: AA / Güncel

Çanakkale Türkiye Aydın Muğla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title