Haberler

TSK'nın Günlük Faaliyetleri

Suriye sınırından Türkiye'ye kaçak geçiş yapmak isteyen gruplar Mehmetçiğin müdahalesiyle engellendi.

Suriye sınırından Türkiye'ye kaçak geçiş yapmak isteyen gruplar Mehmetçiğin müdahalesiyle engellendi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde, TSK'nın günlük faaliyetleri ve sınır olaylarına ilişkin bilgi verildi.

Buna göre, Suriye sınırında Ani Müdahale Timi'nin "dur" ihtarına uymayan kişiler ateş açtı. Ani Müdahale Timi tarafından ateşle karşılık verilmesi üzerine bu kişiler Suriye tarafına kaçtı.

Önceki gün, yine Suriye sınırında Hudut Devriye Timi tarafından, Türkiye'ye yaklaşan 17 atlıya "dur" ihtarında bulunuldu. İhtara rağmen atlıların ilerlemeye devam etmesi nedeniyle Hudut Devriye Timi tarafından havaya uyarı ateşi açıldı. Ateş sonrası, 17 atlı, Suriye istikametine döndü.

Öte yandan, dün kimliği belirlenemeyen iki kişi, Muş Merkez Suvaran Köyü bölgesinde, Muş- Diyarbakır karayolu üzerinde, bir firmaya ait iki asfalt kesme makinesi ile bir damperli kamyonu yaktı.

Bölücü terör örgütü mensubu üç terörist tarafından, Diyarbakır/Hani İlçesi Diyarbakır-Bingöl karayolunun Gömeç Köyü mevkiinde, bir araç durdurularak içindekilere Kürtçe propaganda yapılmasının ardından serbest bırakıldı.

Araç hareket ettikten sonra, arkasından uzun namlulu silahlarla üç el ateş edildi. Mermiler, aracın ön ve arka camlarına isabet ederken, yaralanma veya can kaybı olmadı.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde ise yüzleri maskeli 10-20 yaşlarında 30-35 kişilik bir grup, Devrim Mahallesi'ndeki Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne taş ve sapanlarla saldırdı. Olay sırasında okulun bahçesindeki Türk Bayrağı ve okulun isminin yazılı olduğu tabela alındı.

Ayrıca, kimliği bilinmeyen kişi veya kişiler tarafından, Yenişehir Mahallesi'nde bulunan Kemal Gözü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde bulunan demirden yapılmış Atatürk Silüetine ve Türk Bayrağı'na molotof kokteyli atılarak zarar verildi.

-Deniz Kuvvetleri

TCG  Gemlik,  Aden  Körfezi,  Hint  Okyanusu  ve  mücavir  bölgelerde  icra  edilen Birleşik Görev Kuvveti-151 Deniz Haydutluğu ile Mücadele Harekatı görevine katılım maksadıyla Suudi Arabistan'a hareket etti.

TCG Erdek, NATO Daimi MKT Görev Grubu-2 kapsamında İspanya liman ziyaretini tamamlayarak Fas'a yöneldi.

Birleşik Görev Kuvveti-151 Deniz Haydutluğu ile Mücadele Harekatında görevli TCG Gökova, Umman liman ziyareti kapsamında Aden Körfezi'nde karakol görevine başladı. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Diyarbakır Türkiye Suriye Muş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title