Haberler

TSK'dan Şehir İçinde Daha Etkin Mücadele İçin Yeni Adım

Güncelleme:

Genelkurmay Başkanlığı, kent için PKK ile daha etkin mücadele edebilmek için komando birliklerini üstün teknoloji teçhizat ve silah sistemleri ile donatacak.

Güneydoğu'da PKK'nin sokaklara kadar inmesiyle örgütle başlayan yeni mücadele şeklinde Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), kritik bir hamle yaptı. Şırnak'ta Silopi ve Cizre, Diyarbakır'da da Sur ilçesinde yaşanan çatışmalar sonrası TSK, şehir içi çatışmalarda kullanılacak yeni teçhizat ve silah sistemlerini belirledi. Alınacak sistemler içerisinde en çok dikkat çeken ise silah sesi analiziyle keskin nişancının yerini tespit eden optik hedef tespit sistemleri oldu.

MİKRO İHALAR ALINACAK

NTV'nin haberine göre ihtiyaç listesinde, Amerikan Özel Kuvvetleri'nin kullandığı balistik miğferlerden, köşe silahlarına ve mikro insansız hava araçlarına kadar sokak çatışmalarında güvenlik güçlerinin güvenliğini arttıracak teçhizat ve silah sistemleri bulunuyor. En dikkat çeken silah sistemi ise güvenlik kuvvetlerinin kendini göstermeden hedefe ateş etmesini sağlayan "köşeli silah" olarak bilinen otomatik silahlar.


TSK'nın şehir içi çatışmalar için envanterine katmayı düşündüğü "Köşeli silah" olarak bilinen Corner Shot adlı silah

KOMANDO BİRLİKLERİ TAKVİYE EDİLECEK

Türk Silahlı Kuvvetleri, Cizre, Sur ve Silopi'deki çatışmalarda ele edilen tecrübeler ışığında, eksiklikler tespit edildi. Bütün komando tugaylarına Amerikan Özel Kuvvetleri tarafından da kullanılan yüksek koruma kapasitisine sahip kompozit balistik miğferler alınacak. Toplam alım miktarı yaklaşık 22 bin adet olarak belirlendi. Aynı şekilde her asker için balistik koruyucu yelek de alınacak. Her time bir adet olacak şekilde kurşun geçirmez kalkan satın alınacak.

KESKİ NİŞANCILARIN YERİNİ TESPİT EDECEK SİSTEM

Alımı yapılacak silahlar arasında, askerin kendisini göstermeden hedefe ateş etmesini sağlayan "köşeli silahlar" da var. Orta ve uzun menzilli keskin nişancı tüfekleri, bunlara ait nişangah ve gece görüş sistemleri de alım listesinde yer alıyor. Sur, Cizre ve Silopi'deki çatışmalarda keskin nişancı tehdidinin boyutları ortaya çıkmıştı. Bunun için alınacak sistemler arasına, silah sesi analiziyle keskin nişancının yerini tespit eden optik hedef tespit sistemleri de dahil edildi. Ayrıca evlerin ve dar sokakların içini görmek için mikro insansız hava aracı sistemleri de alınacak.

Mevcut zırhlı araçların zırh seviyelerinin sokak çatışmalarında yetersiz kalması üzerine, zırh direnci daha yüksek taktik tekerlekli araçlar da envantere dahil edilecek.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Silopi Şırnak Cizre Teknoloji Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Tarot Falı Nedir, Nasıl Yorumlanır ve Nasıl Bakılır? The King's Man: Başlangıç filmi oyuncuları kim? The King's Man: Başlangıç filmi konusu, oyuncuları ve The King's Man: Başlangıç özeti! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! 6 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 6 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 6 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 6 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Astrolojide Dolunayın Anlamı ve Etkileri: Hangi Burçları Daha Çok Etkiler? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Külkedisi Sendromu Nedir ve Nasıl Kurtulunur? YSK kesin seçim sonuçlarına nereden bakılır? İşte YSK kesin sonuçlar CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 6 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Sivas'ta seçimler tekrarlanacak mı? 31 Mart yerel seçimlerine zaman tekrarlanacak, neden? Her gün ceviz yersen ne olur? Cevizin faydaları nelerdir?
500

Yorumlar (174)

AysenMobil-ANDROID:

teroristle masa anlaşması olmaz

134
24
yanıtYanıtla
Mhp Yörük Türk Mobil-ANDROID:

NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE

128
27
yanıtYanıtla
mehmet orakçı:

canımız feda olsun ne gerekiyorsa alın TSK ve POLİSİMİZE herley helali hoş olsun

113
28
yanıtYanıtla
Diyarbakırlı:

Pkk ya ölümmm..

85
25
yanıtYanıtla
gaziler:

tsk nın demediği yalan kalmadı şimdide bu yalanı atıyorlar kürt halkını savaşarak bitiremezsiniz yarında başka ilçede başlatırlar masum insanların ölümüne kim sebep oluyorsa allah aynı ateşi evine koysun

37
50
yanıtYanıtla
VATAN HAİNİNE ÜLKEMDE YER YOK ....:

Pkk lı ve Pkk destekçisine Masum Halk diyorsan Allah seninde belanı versin şanlı GAZİLERİMİZİN adını kirletmeye hakkın yok senin Kürtle savaşan yok PKK vb Terör örgütleri ile savaşan bi devletimiz bi milletimiz var bu Devlet ve Bu Millet var oldukça yok olacaksınız bu daha iyi günleriniz VATANDAŞLIKTAN ÇIKARILIP MAL VARLIKLARINIZA EL KONACAK daha durun ölmek için yalvaracaksınız bu millet sizi kıyamete kadar affetmeyecek bunu boylece bilesin . . . . .

yanıt22
yanıt10
Bozovalı Kürt Ramo:

Tsk lerinin bizle sorunu yok pkk ile sorunu var..bizim bi problemimiz yok problem çıkaran pkk dingil !!

yanıt0
yanıt0
yazık ne yazık:

daha PKK ile baş edemiyorsunuz. . . Rusya ya kafa tutuyorsunuz. . yazık ne yazık

50
34
yanıtYanıtla
komando:

rusya ile sokak savasi yapmiyacak. teknoloji savaş yapacak. ha bide UNUTMADAN ONLAR KOYNUNDA YİLAN BESLEMIYOR. BIZIM GIBI.

yanıt0
yanıt0
yaw bırakın bu işleri:

Bordo pirelerde çöpe sırda ne var :)

17
46
yanıtYanıtla
Tüm 174 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title