Haberler

TSK, PKK'ya 3 Bin Komandoyla Dağlıca'da Geçit Vermeyecek

Güncelleme:

PKK'nın Türkiye'ye sızma girişimlerinde 'kavşak noktası' konumunda bulunan Dağlıca'da, komandolar yaklaşık 3 bin askerin görev yaptığı 6 taburla sınır güvenliğini koruyacak.

Hakkari'nin Dağlıca Bölgesi'ni 40 gün süren bir operasyonla PKK'dan temizleyen Türk Silahlı Kuvvetleri, zorlu kış koşullarında da bölgeyi terk etmeyecek ve terörist sızmalarına göz açtırmayacak.

Gerek Kıbrıs Barış Harekâtı'ndaki rolleri gerekse terörle mücadeledeki başarıları dolayısıyla defalarca madalyalarla ödüllendirilen "Efsane" komando taburları kış aylarını da bölgede oluşturulacak geçici üs bölgelerinde geçirecek.

3 YIL SONRA YAZIN DÖNDÜLER

Kayseri 1. Komando Tugayı ile Bolu 2. Komando Tugayı İç Güvenlik Harekâtı bölgesine 3 yıl aradan sonra bu yıl yaz aylarında dönmüştü. Bölgede, Hakkâri 5. Komando Tugayı, Tunceli 4. Komando Tugayı, Siirt 3. Komando Tugayı ile Şırnak Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugayı konuşlu bulunuyor.

ORAMAR VE DOSKİ'NİN ALINMASI LOJİSTİK DESTEĞİ KESTİ

PKK unsurlarından temizlenen Doski Vadisi ve Oramar Tepe gibi kritik vadilerin TSK tarafından tutulması, bölgedeki üs bölgesi ve karakolların emniyetinin de sağlanması anlamına geliyor. Bölgenin kontrol altına alınmasıyla, PKK'nın hem sınır geçişleri hem de Kuzey Irak'tan Anadolu topraklarına gelen lojistik desteği kesilmiş oldu.

İGLO'DA BARINACAKLAR

Gönüllülük esasıyla seçilen genç subay ve astsubaylardan oluşan komando birlikleri Doski Vadisi'nde barınırken, aldıkları 22 haftalık zorlu ihtisas eğitimini uygulayacak. Harekât için belirlenen üs bölgesinde barınak olarak kullanılmak üzere 'iglo' olarak adlandırılan kar evleri, nöbet kuleleri, ateş yakma yerleri, tilki oyuğu, yatma çukuru, kar mağarası, helikopter inme bölgesi, tuvalet ve çöp alanı gibi yaşam alanları inşa edilecek.(Kaynak: Habertürk)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Hakkari Türkiye Kıbrıs Tsk Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500

Yorumlar (21)

recep arslanMobil-ANDROID:

allah yardımcıları olsun...

45
3
yanıtYanıtla
demirci:

vur komando vur. Vu vur inlesin . İçimizdeki hainler dinlesin.

41
2
yanıtYanıtla
))))Mobil-ANDROID:

3 gerillaya karşı 3 bin asker. çok komiksiniz :)))) gelin en iyisi masada halledin şu meseleyi. Bu şekilde bitiremezsiniz. :)))

7
29
yanıtYanıtla
FATMA:

TESELLİN BU MU GERİZEKALI. . O KADAR İŞTE SİZİN GÜCÜNÜZ. . . BİZ O DAĞLARDA SİZİN GİBİ ETEK ALTINA SAKLANARAK BOMBA PATLATMIYORUZ BİZ ALNIMIZIN AKIYLA BİLEĞE BİLEK GÜCÜYLE TÜRKÜN GÜCÜYLE ORALARDAYIZ. HAİNLİK ETMEK SİZE YAKIŞIR. HEPİNİZ GEBERİRSİNİZ İNŞALLAH. . HA BİŞİ DAHA SENDE DAĞA ÇIKSANA NE İŞİN VAR BURDA. .

yanıt0
yanıt0
ADANA01:

VERİN GAZI BAKALIM. HER GÜN ŞEHİT HABERİ GELMEYE DEVAM EDİYOR KİMİ KANDIRIYORSUNUZ SİZ?

9
17
yanıtYanıtla
Tarsus:

Birakin bu MAL I DNA sinda eksiklik var

yanıt1
yanıt0
BirBilenAdam:

ASLANLAR MEKANLARINA GERİ DÖNDÜ. ASLANLARIN GEZDİĞİ DAĞLARDA ÇAKALLARA YER YOK.

24
2
yanıtYanıtla
şimdi ihbar zamanı:

ülkemizin mukaddes değerlerimizin yere düşmemesi için pkk alçaklığına karşı sorumlu insanlarız. . . kürt-türk tüm kardeşlerim şimdi ciğeri 5 para etmeyen pkklı alçakları paraya çevirme zamanıdır. . hem sevab kazanırsınız hem de para. . .

18
2
yanıtYanıtla
Özgür BakisMobil-IOS:

Siz gidin biz yazin gelir cesetlerinizi getiririz :))

4
13
yanıtYanıtla
ŞEHİTLERİN İNTİKAMI ALINIR ELBET BİR GÜN:

BUNLAR AÇIK DÜŞMAN. . ÇÖZÜM SÜRECİ MERHAMETDİ BU HAİN PKK GAVURLARINA AMA KANLARI GEREĞİ İHANETE DEVAM ETTİLER. . HER GÜN ŞEHİT HABERLERİ. . BU BÖYLE GİTMEZ. . MERHAMETİ OLMAYANA MERHAMET EDİLMEZ. . İKTİDAR İSTERSE NE PKK KALIR NEDE YAN KURULUŞLARI. . İDAM GERİ GELMELİ. . TERÖRİST VE AİLESİ KOMPLE İDAM EDİLMELİ. .

15
2
yanıtYanıtla
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title