Haberler

TSK'dan Askere Pusu Talimatı: İzinsiz Adım Atmak Yasak

Güncelleme:

Terör örgütünün askerleri hedef alan "pusuları" ve olası karakol baskınları konusunda tüm birimlere gönderilen talimatta, askerlerin izinsiz bir yere gitmemeleri istendi.

Son günlerde artan terör olayları sonrası Türk Silahlı Kuvvetleri yeni önlemler alıyor. Önce IŞİD hedeflerini vuran, sonrasında PKK'nın Kandil başta olmak üzere bütün yönetim merkezleri ve ana kamplarını hedef alan TSK'nın operasyonları aralıksız sürecek. Bunlar, dönemsel değil, uzun vadeye yayılacak ve süregidecek operasyonlar.

PKK'nın Irak'ın kuzeyindeki hedeflerine yapılan ilk büyük bombardımanda örgütün yaklaşık 190 militanının öldüğü, 300 militanının yaralandığı belirtiliyor.

Dün sabaha kadar süren ikinci geniş çaplı bombardımanda da örgütün 28 militanın öldüğüne yönelik bilgiler var. Örgütün bu denli ağır kayıp vermesi, askeri kaynaklarca lojistik ve silahlı güçler açısından da ağır zayiata uğradığının kanıtı olarak değerlendiriliyor.

TEMİZLENMİŞ BÖLGE

Hava operasyonlarının IŞİD'den çok PKK'yı hedef almasına yönelik eleştiriler yoğun. Bu durum Ankara'da verilen "tehdit önceliğine göre operasyon" kararından kaynaklanıyor.

1 NUMARALI TEHDİT PKK

Başkentte yapılan değerlendirmeler, bir numaralı tehdidin hâlâ PKK olduğunu gösterdiğinden, hava operasyonlarında bu örgüt daha yoğun hedef alınıyor. Ancak bu durumun IŞİD'le mücadele konusunda tereddüt yaratmaması gerektiğinin altı çiziliyor.

İncirlik başta olmak üzere askeri üsleri IŞİD karşıtı koalisyona açan Ankara, ağustos başında ABD ve İngiltere başta olmak üzere koalisyon üyesi ülkelerin uçaklarının gelmesini bekliyor. Suudi Arabistan, Belçika ve Fransa'nın da uçak gönderebileceği belirtiliyor.

Türk Hava Kuvvetleri'nin de koalisyon uçaklarıyla birlikte yapılacak operasyonlara aktif destek vereceği kaydediliyor. Operasyonların yoğun süreceği ve özellikle IŞİD'den arındırılması amaçlanan Cerablus-Azez hattının hedef alınacağı belirtiliyor.

ABD ve koalisyon güçleriyle yapılan görüşmelerin ilk aşamalarında bu hattın IŞİD'den temizlenerek güvenli hale getirilmesi, hava operasyonlarıyla da korunması amaçlanmıştı.

6 BİN KİŞİLİK TÜRKMEN ORDUSU

Gelinen noktada ise hem hava operasyonlarının sürmesi hem de yeni oluşturulan yaklaşık 6 bin kişilik Türkmen ordusunun bu bölgeyi IŞİD'den temizlemesi hedefleniyor.

Bölgenin de "güvenli bölge" yerine, "temizlenmiş bölge" olarak kullanılması amaçlanıyor.

Böylece hem olası göç hareketlerinin burada karşılanmasının sağlanacağı hem de IŞİD tehdidinin bölgeden uzak tutulacağı belirtiliyor.

Hava operasyonlarıyla da bölgenin güvenliğinin sürekli olarak sağlanacağı kaydediliyor.

PUSU ÖNLEMLERİ

Terör örgütünün özellikle askerleri hedef alan "pusuları" ve olası karakol baskınları da TSK'nın öncelikli gündemi. İstihbarat birimlerinden askeri kaynaklara iletilen bilgiler, çözüm süreci devam ederken kentlerdeki KCK'lıların silahlandığı yönünde.

KCK yöneticilerine ait bazı evlerde ağır silahların bile olduğu, çok sayıda evde 60-70 silahın bulunduğu, bunların olağanüstü durumlarda farklı evlere dağıtıldığı yönünde tespitler var.

İZİNSİZ GİTMEK YASAK

Bu duruma karşı TSK, rütbeli ve rütbesiz askerlerin bankaya bile en az bir arkadaşlarıyla gitmeleri, 4-5 kişilik gruplarla dolaşmaları, izinsiz herhangi bir yere gitmemeleri gibi talimatları tüm birimlerine gönderdi.

NÖBETÇİ SAYISI ARTIRILDI

Dağlıca, Aktütün karakolları gibi sürekli hedef olan 150 noktada da nöbetçi sayısının artırılması önlemi alındı. Bu noktalarda asker sayısı da artırıldı.

ASKER BÖLGEDEKİ KANAAT ÖNDERLERİYLE GÖRÜŞÜLMESİNİ İSTİYOR

Çözüm sürecinin başından bu yana İmralı ve Kandil'le değil, bölgedeki kanaat önderleriyle sorunun çözülmesinden yana tavır alan, güvenlik önlemleri ile demokratik açılımların iki ayrı kulvarda yürütülmesi gerektiğini savunan asker, şimdi bu görüşü doğrultusunda kararlar alınmasından memnun.

Ancak Ankara'da, güvenlik risklerinin geçen sürede daha da arttığına yönelik değerlendirmeler yapılıyor. (Kaynak: Milliyet)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Kandil Dağı Irak Tsk Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (90)

26:

Osman Pamukoğlu genelkurmay Başkanı olsun

51
3
yanıtYanıtla
mazlum:

pkk işid den daha tehlike

23
25
yanıtYanıtla
vatan sana canım feda:

Doğuya gece baskınları yapılsın evlerde işyerlerinde parti binalarında derneklerde tüm silahlar toplansın benzinlillerdekiler toplansın mezarlıklar detöntörle aransın

42
2
yanıtYanıtla
VUR EMRİİİİİ VERİN ARTIK:

İDAM GERİ GELSİN. VUR EMRİ VERİLSİN. . . .

37
3
yanıtYanıtla
K R G L:

COZUM SURECININ BUNDAN SONRAKI MUHATABI KURT HALKIDIR KURTLERLE KURTLERI KULLANAN PKK VE HDP AYIRT EDILMELI PKK VE HDPNIN KURTLERE BEDEL ODETMELERINE FIRSAT VERILMEMELI PKK VE HDP TEMIZLENIRKEN HIC BIR KURDUN BURNU BILE KANAMAMALIDIR

34
2
yanıtYanıtla
halk:

Kürtlerle pkk yı ayrın artık yaaa örgütün istediği bu örgüt taşeronluğu yapmayın kürt ayrı pkk ayrı

31
3
yanıtYanıtla
...........:

BIRAKIN ALAVERE DALAVEREYİ ASKERE VUR EMRİ ÇIKARTIN.

29
4
yanıtYanıtla
Mustafa kemal Çetin:

Bu durumda bir tek çıkar yol kalmıştır terörü bitirmek için: Türk Silahlı Kuvvetleri yönetime el koymalıdır. Başta tayyip erdoğan ve Diğerlerini Zincirbozan''a göndermeli ve sorguya almalıdır. Doğu ve güneydoğuda OHAL ilan etmeli, sokağa çıkma yasağı getirmelidir. Ondan sonra temizliğe başlamalıdır.

31
2
yanıtYanıtla
destanı şimdi yaz:

Vatansever geziciler barışçıl gösteri yaparken polis terminatör kesilir, ama söz konusu vatan haini terörist örgüt pkk olunca polis pkk eylemlerini görmezden geliyor, hatta utanmasalar nerdeyse mit destek bile olacak pkk eylemlerine, hani nerde o destan yazan kahraman polis

23
8
yanıtYanıtla
Erol:

İdam gelecek ki terör bitecek vur emri gelecekki terör bitecek yoksa napilsa yapılsın boş boş boş

26
4
yanıtYanıtla
Tüm 90 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title