Haberler

Tse'den Yönetim Sistem Belgesi Sahibi Olmak İsteyen Kuruluşlara Belge Transferinde Yüzde 80 İndirim

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Başkanı Sebahittin Korkmaz, “Yönetim Sistem Belgesini Enstitümüze transfer etmek isteyen kuruluşlara yüzde 80 indirim uygulayacağız” dedi.

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Başkanı Sebahittin Korkmaz, "Yönetim Sistem Belgesini Enstitümüze transfer etmek isteyen kuruluşlara yüzde 80 indirim uygulayacağız" dedi.

TSE, Yönetim Kurulu tarafından alınan karar ile yönetim sistemlerinde Transfer Belge başvurusu yapan kuruluşlara sadece ilk yıl için geçerli olmak üzere belgelendirme ücretlerinde yüzde 80 indirim sağlanacağını bildirdi. TSE Başkanı Sebahittin Korkmaz, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, "Enstitümüz yeni başladığı bir uygulama ile TSE'den Yönetim Sistem Belgesi sahibi olmak isteyen kuruluşlara önemli bir imkan sunmaktadır. Bundan böyle kuruluşunuzun sahip olduğu yürürlükteki yönetim sistemi belgelerinizle ilgili olarak, Enstitümüzün Transfer Belge uygulamasından faydalanarak TSE'den belgeli olabilirsiniz" ifadelerini kullandı.

Korkmaz, şunları kaydetti:

"Enstitü Yönetim Kurulumuzun aldığı karar gereği yönetim sistemlerinde Transfer Belge başvurusu yapan kuruluşlara sadece ilk yıl için geçerli olmak üzere belgelendirme ücretlerinde (başvuru ve dosya inceleme, transfer belge tetkiki veya transfer belge tetkiki ile birleştirilmiş gözetim/belge yenileme tetkiki, yıllık belge kullanım) (harcırah ve giderler hariç) yüzde 80 indirim uygulanmaktadır. Transfer belge uygulamasında Enstitümüzün TÜRKAK'tan akredite olduğu alanlarda transfer etmeyi düşündüğünüz belgelerinizin TURKAK veya MLA taraf akreditasyon kuruluşlarından akredite olması gerekmektedir. Tüm kuruluşlarımızı bu imkandan yararlanarak ülkemizin belgelendirme alanında öncü kuruluşu TSE'den belge sahibi olmaya davet ediyoruz." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title