Haberler

Tse Başkanı Korkmaz, Özbekistan'da

TAŞKENT (AA) – Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Başkanı Sebahittin Korkmaz, Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te çeşitli görüşmelerde bulundu.

TAŞKENT (AA) – Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Başkanı Sebahittin Korkmaz, Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te çeşitli görüşmelerde bulundu.

İki günlük resmi ziyaret amacıyla Özbekistan'da bulunan Korkmaz ve beraberindeki heyet, TSE ile Özbekistan Standartlar Teşkilatı ortaklığında hizmet veren Özbek-Türk Test Merkezi Yönetim Kurulu toplantısına katıldı.

Toplantıda, TSE Özbekistan Temsilcisi Hüseyin Selçuk Selimoğlu, TSE Uluslararası İlişkiler Müdürü Kürşat Yılmaz ve Özbekistan Standardlar Teşkilatı Başkan Yardımcısı Cemşid Mirsaidov ile Özbek yetkililer hazır bulundu.

Başkent Taşkent'te faaliyet gösteren Özbek-Türk Test Merkezinin 19. Yönetim Kurulu toplantısında, merkezin faaliyetine ilişkin meseleler ele alınırken merkezin kapasitesinin geliştirilmesine yönelik konularda fikir alışverişinde bulunuldu.

Merkezi'n 2015 yılı faaliyetleri değerlendirildiği toplantıda, 2016-2017 yıllarına yönelik çalışma planları da gözden geçirildi.

Toplantının ardından Özbekistan Standartlar Teşkilatı Başkan Yardımcısı Cemşid Mirsaidov, TSE Başkanı Korkmaz'a geleneksel Özbek giysisi "çapan" ve Özbek şapkası "doppi" hediye etti. Korkmaz da, Mirsaidov'a hediyelerini takdim etti.

Sanayicilere laboratuvar hizmeti vermekle birlikte TÜRKAK akreditasyonu ile uluslararası geçerliliğe sahip sistem belgelendirme faaliyetleri gerçekleştiren Özbek-Türk Test Merkezi, Türkiye'den Özbekistan'a ihraç edilen ve TSE/TSEK markası taşıyan ürünlerin ikinci bir deneye tabii tutulmadan Özbekistan pazarına girmesini sağlıyor.

Korkmaz, toplantının ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, TSE ile Özbekistan Standartlar Teşkilatı ortaklığında kurulan Özbek-Türk Test Merkezinin Yönetim Kurulu toplantısına ve Merkez tarafından belgelendirilmiş olan şirketlerin belge törenlerine katılmak üzere Taşkent'te bulunduklarını kaydetti.

Korkmaz, TSE ile Özbekistan Standartlar Teşkilatı ortaklığında kurulan Özbek-Türk Test Merkezi'nin Özbekistan ile Türkiye arasındaki işbirliğinin geliştirilmesine yönelik adeta bir yol görevini gördüğünü ifade ederek merkezin Özbekistan'daki faaliyetinin önemini vurguladı.

Amaçlarının TSE olarak Özbekistan ile her alandaki işbirliğini geliştirmek olduğunu belirten Korkmaz, "Özbekistan'a bu konuda her türlü desteği sağlamaya hazırız." dedi.

Korkmaz, toplantıda Özbek tarafı ile merkezin faaliyetlerinin geliştirilmesi ve kapasitesinin arttırılması meselelerinin ele alındığını söyledi.

Türkiye'nin Taşkent Büyükelçisi Namık Güner Erpul'u ziyaret eden Korkmaz'ın, Özbekistan'da TSE'den belge alan firmalar için düzenlenecek törene katılması bekleniyor.

Korkmaz, ülkedeki temasları çerçevesinde ayrıca ülkenin tarihi Buhara ve Semerkant şehirlerinde incelemelerde bulunacak.

Kaynak: AA / Güncel

Hüseyin Selçuk Özbekistan Türkiye Taşkent Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title