Haberler

Trump'tan Putin'i Kızdıracak Kırım Talebi

Güncelleme:

Rusya ile sıcak ilişkiler kuran Trump'tan, Putin'i kızdıracak hamle geldi. Beyaz Saray, Rusya'dan 2014'te topraklarına kattığı Kırım'ı 'Ukrayna'ya iade etmesini beklediğini' açıkladı.

ABD Başkanı Trump ile Rusya Devlet Başkanı Putinarasında seçimlerden önce başlayan sıcak ilişki, yerini restleşmeye bırakıyor.

Beyaz Saray Sözcüsü Sean Spicer, ABD Başkanı Donald Trump'ın, Rusya'dan 2014'te Rusya'ya kattığını açıkladığı Kırım'ı 'Ukrayna'ya iade etmesini beklediğini' açıkladı.

Günlük basın toplantısında konuşan Spicer, "Başkan Trump Rus hükümetinden Ukrayna'da gerginliği azaltmasını ve Kırım'ı iade etmesini beklediğini açıkça ifade etmiştir" dedi. Spicer ayrıca, Rusya'ya yaptırımlar konusunda herhangi bir değişikliğe gitmeyeceklerini de ekledi.

Spicer, Trump'ın ayrıca Moskova ile iyi ilişkilere sahip olmak istediğini de sözlerine ekledi.

İSTİFASINI BİZZAT TRUMP İSTEMİŞ

Sean Spicer basın toplantısında ayrıca "Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn'in, Başkan Trump ile aralarındaki güven duygusunun aşınıp yıpranması nedeniyle" Donald Trump tarafından istifasının istendiğini de belirtti.

Spicer, olayın "hukuki bir mesele değil, bir güven meselesi" olduğunu vurguladı. Beyaz Saray Basın Sözcüsü, Trump ve Flynn'in arasında ilişkinin, "bir değişiklik yapılması ihtiyacının hissedildiği noktaya varıncaya dek yıprandığını ve ortaya "bir takım sorgulanabilir durumların çıktığını" söyledi. Sözcü, bu sorgulanabilir durumların ne olduğunu belirtmedi.

FLYNN DÜN İSTİFASINI SUNMUŞTU

Sean Spicer ayrıca, Flynn'in istifasıyla Rusya'yla yaşanan gelişmelerin bağlantısının olmadığı aktardı: Spicer, "Trump, Flyyn'e Rusya'ya yaptırımlar konusunu görüşme talimatı vermedi" diyerek, Flynn'in Rus Büyükelçi'yle yapmış olduğu ve tartışma konusu olan telefon görüşmelerindeki hiçbir şeyin kanun dışı olmadığını ifade etti.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Donald Trump Beyaz Saray Rusya Kırım Dünya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title