Haberler

Trump, İş Dünyası Liderleriyle Görüştü: Vergiler yüzde 50 azalacak

Güncelleme:

ABD'nin gelmiş geçmiş en zengin başkanlarından olan Trump, Amerikalı iş dünyası liderleriyle kahvaltıda bir araya geldi. Trump iş adamlarına, kurumlar vergisini yüzde 35'ten yüzde 15-20'lere düşüreceğini açıkladı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Beyaz Saray'da düzenlenen kahvaltıda Amerikalı iş dünyası liderleriyle bir araya geldiği bildirildi.

Trump, Beyaz Saray'da kahvaltı sonrasında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, iş dünyası üzerindeki regülasyonların yüzde 75 veya daha fazlasını kaldırmayı hedeflediğini belirtti.

KURUMLAR VERGİSİ YARI YARIYA DÜŞECEK

ABD'de kurumlar vergisi oranını yüzde 35 seviyesinden yüzde 15-20 aralığına düşüreceğini de ifade eden Trump, Amerikalı orta sınıf üzerindeki vergileri de "önemli ölçüde" azaltacağı bilgisini verdi.

Trump, ayrıca, seçim kampanyasında dile getirdiği gibi, üretimlerini yurt dışına taşıyan Amerikan şirketlerini ABD'ye geri getireceğini de yineledi.

Beyaz Saray'da düzenlenen kahvaltıya Amerikalı savunma devi Lockheed Martin, çelik devi U.S. Steel, elektrikli otomobil üreticisi ve enerji şirketi Tesla Motors, bilgisayar üreticisi Dell ve beyaz eşya firması Whirlpool'un üst düzey yöneticileri katıldı.

BÜTÇE AÇIĞINI BÜYÜMEYLE TELAFİ EDECEK

Uzmanlar, Trump'ın regülasyonları büyük ölçüde kaldırması ve vergileri azaltması durumunda ABD'nin bütçe açığının artabileceği uyarısında bulunurken, Trump yönetimi söz konusu planların gerçekleştirilmesi durumunda bütçe açığındaki olası artışın ABD ekonomisinde yakalanacak daha güçlü büyümeyle telafi edilebileceğini savunuyor.

Trump, pazar günü yaptığı açıklamada da Kuzey Amerika Serbest Ticaret Anlaşması'nı (NAFTA) yeniden müzakereye açacağını söylemiş, konuyu Kanada ve Meksikalı liderlerle yapacağı toplantıda gündeme getireceğini belirtmişti.

Kaynak: AA / Ekonomi

Donald Trump Beyaz Saray Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title