Haberler

Trump'ın Anayasa Mahkemesi'ne Atadığı Yargıç Gorsuch Göreve Başladı

ABD Başkanı Donald Trump'ın Anayasa Mahkemesi adayı Yargıç Neil Gorsuch, düzenlenen bir törenle yemin ederek göreve resmen başladı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Anayasa Mahkemesi adayı Yargıç Neil Gorsuch,  düzenlenen bir törenle yemin ederek göreve resmen başladı.

Demokrat Partililerin engel olma girişimini aşarak ABD Senatosu'nda adaylığını kabul ettiren Neil Gorsuch için ilk tören, Anayasa Mahkemesi Başkanı John Roberts tarafından Anayasa Mahkemesi'nde düzenlendi. Daha sonra Beyaz Saray bahçesinde Başkan Donald Trump ve yardımcısı Mike Pence'in katıldığı bir tören düzenlendi.

Trump, Beyaz Saray'ın Gül Bahçesi'nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, ABD demokrasisi için tarihi bir günde bir araya geldiklerini belirtti ve Gorsuch'ı, "güvenilir, eşsiz kabiliyetleri olan biri" olarak tanımladı. Trump ayrıca, 'Amerikalılar, anayasaya bütünüyle sadık kalacak, davalara kişisel tercihlerine göre değil, hak ve hukuk temeline dayanarak tarafsız olarak bakacak birini görecekler' dedi.

Gorsuch,  yemin ettikten sonra yaptığı konuşmaya, kendisini aday gösterdikleri için ABD Başkanı Trump ile yardımcısı Pence'e teşekkür ederek başladı ve 'Anayasa ve bu büyük ulusun tüm yasalarının güvenilir hizmetkarı olacağım' dedi.

Başkan Trump'ın ocak ayında Anayasa Mahkemesi üyeliğine atadığı Gorsuch'ın adaylığı geçtiğimiz hafta ABD Senatosu'nda, tartışmalı bir süreç sonrasında 45'e karşı 54 oyla kabul edildi. Cumhuriyetçi Partili senatörlerin hiçbiri Gorsuch'a karşı oy kullanmazken, 3 Demokrat Partili senatör de Gorsuch'un adaylığını destekledi. Anayasa Mahkemesi'nin en son üyesi olan 49 yaşındaki Gorsuch'ın Anayasa Mahkemesi'ne katılmasıyla, çoğunluk muhafazakarların eline geçti.

(Fotoğraflı)

Görüntü Dökümü:

Trump'ın konuşması

Gorsuch'un konuşması

Yemin töreni - York

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Anayasa Mahkemesi Donald Trump Beyaz Saray Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title