Haberler

Trump ile Otomotiv Firmaları Arasında Üretim Polemiği

Yeni seçilen ABD Başkanı Donald Trump'ın, üretimini ABD içinde yapmadığı takdirde ağır vergi yükü getireceğini söylediği Alman otomotiv firması BMW'den, Trump'a sert tepki geldi.

Yeni seçilen ABD Başkanı Donald Trump'ın, üretimini ABD içinde yapmadığı takdirde ağır vergi yükü getireceğini söylediği Alman otomotiv firması BMW'den, Trump'a sert tepki geldi. General Motors firması da, Trump'ın isteğine uymayacaklarını açıkladı.

Donald Trump, Meksika'da açılması planlanan fabrikada ABD'ye gönderilecek BMW marka otomobillerin üretilmesi planına karşı, gümrük vergisi uygulama tehdidinde bulundu.

The Times gazetelerine verdiği röportajda "ABD için araba üretebilirler ama ABD'ye gelen her bir araç başına yüzde 35 vergi öderler," diyen Trump, BMW firmasının Meksika'da değil, ABD sınırları dahilinde fabrikasını inşa etmesini istedi.

2019'da Meksika'da açılacak olan BMW fabrikası, 3 serisi Sedan otomobiller üretecek ve Almanya ile Çin'de bulunan fabrikalarla birlikte, sadece ABD'ye değil, tüm dünyaya ihraç edilecek.

Gabriel: 'ABD Daha Kaliteli Otomobil Üretsin'

Alman Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Sigmar Gabriel, Bild gazetesine yaptığı açıklamada, "Böylesi bir gümrük vergisi uygulamak, Amerikan otomotiv sanayisini kötüleştirecek, zayıflatacak ve pahalılaştıracaktır," dedi.

Trump verdiği röportajda ayrıca, Amerikan arabalarının Almanya'da satılmıyor ancak Alman arabalarının ABD'de fazlaca satılıyor olmasından şikayet etti. "Almanya'da kaç Chevrolet görüyorsunuz? Pek yok, belki de hiç yok. Bu, tek yönlü bir akış," diyen Trump, serbest ticareti desteklediğini ancak kendisi için akıllıca bir ticaret olması gerektiğini belirtti.

Sigmar Gabriel bu açıklamaya karşılık ise, ABD'nin de kendileri kadar çok ihracat yapabilmesi için "Amerikalıların daha iyi otomobiller üretmesi gerek" cevabını verdi.

Trump'ın vergi ve tehditlerinin ardından Ford, Meksika'daki 1,6 milyar dolarlık otomobil fabrikası planından vazgeçmiş, ABD içinde 2000 kişiye iş imkanı sağlayacak yeni bir fabrika planı yapmıştı.

Chevrolet, Buick, Cadillac, Saab ve Vauxhall gibi çok sayıda otomobil markasını bünyesinde barındıran General Motors'un CEO'su Mary Barra ise, küçük otomobil üretimini Meksika'dan ABD'ye taşıma planları olmadığını açıkladı. Barra, 'üretim ve fabrika yatırımları çok önceden verilen kararlardır; kolayca geri alınamaz," dedi.

Trump'ın Meksika'da üretim yapan firmalardan yüzde 35 gümrük vergisi alınacağını açıklamasının ardından, BMW, Volkswagen ve Daimler firmalarının hisseleri değer kaybetmeye başladı. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

General Motors Donald Trump Almanya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title