Haberler

Transseksüel Adayın Meclis Üyeliği Kontenjana Takıldı

Bursa’da CHP’den seçimlere giren transseksüel Öykü Özen’in meclis üyeliği kontenjanlara takıldı.

Bursa'da CHP'den seçimlere giren transseksüel Öykü Özen'in meclis üyeliği kontenjanlara takıldı. Siyasete devam edeceğini ifade eden Özen, CHP'den milletvekili olacağını ileri sürdü.

Transseksüel Öykü Özen, ilk olarak 2007 yılındaki genel seçimlerde bağımsız, 2011 yılında ise CHP'den milletvekili adayı oldu. 30 Mart'taki mahalli seçimler öncesi CHP'de meclis üyesi adaylarının belirlenmesi için temayül yoklamasına giren Özen, 40 yıllık siyasetçileri geride bıraktı. 50 aday arasında 646 partilinin oyunu alarak 10'uncu olan Öykü Özen'i partisi kontenjanlar sebebiyle 20. sırada seçime soktu. Bursa'da LGBTT'ler için kurduğu Gökkuşağı Derneği'nin uzun yıllar başkanlığını yürüten Özen, partisinin Osmangazi Belediyesi'ne 13 meclis üyesi çıkarması üzerine meclise giremedi.

Türkiye'de bazı şeylerin sancılı olduğunu, çözümü için o kadar çaba serf edilen Alevi meselesinin bile halen çözülemediğini, Türkiye'deki eşcinsellerin başarılı olmasının ise çok zor olduğunu kaydeden Öykü Özen, "Ben CHP'de ve toplumun her alanında, transseksüel bir kadın olarak biliniyorum ama tabii ben bel altı değil de omuz üstü siyasetin ön plana çıkması gerektiğine inanıyorum. Ben zoru seçtim, temayül yoklamasına girdim çünkü ben örgüte güveniyorum. Örgüt de benim dik duruşuma güveniyor. Temayül yoklamasında 646 oy aldım. Ben her şartta bana güvenerek oy veren bu 646 kişinin oyuna her fırsatta sahip çıkacağım. Burada aslında ben kaybetmedim. Bazen kaybetmek de bir kazanmaktır. Ben Cumhuriyet'in ilkelerine, Atatürk'ün kurduğu CHP'ye ve insan haklarına sahip çıkmak ve ötekileştirmelere karşı durmak için CHP'den aday oldum. CHP'nin temel ilkeleri arasında ayrımcılığın olmaması vardır. Eğen kontenjanlar olmasaydı ben 10. sıradaydım ve şu an halkın oyuyla meclis üyesi seçilmiştim. Kontenjanlar bir dayatmadır. Birkaç kişinin seçtiği insanların siyaset yapmasındansa halkın seçtiği insanların siyaset yapması çok daha önemlidir. Halka inmek gerekiyor. Ben halka inebilmişim. Onların yüreklerine girebilmişim. Yani dudaklarda olabilmek çok basittir. Kalbe girebilmek çok önemlidir. Ben burada kendimi kaybetmiş olarak görmüyor, CHP için bir kazanç olduğumu düşünüyorum. Doğru insanla doğru siyaset yapmak gerekir. Siyasetin başındakilerin bizleri görmesi, fark etmesi lazım. Söyledikleriyle yaptıkları birbirleriyle uyum içinde olmalı" dedi.

CHP'de siyasete devam edeceğini, önümüzdeki genel seçimlere bakacağını ifade eden Özen, "Örgütümüz içindeki çalışmalar neyse onları yapmaya devam edeceğim. CHP'nin Osmangazi'de 10 puanlık bir yükselişi var. 13 meclis üyesi soktu. Ben 20. sıradaydım. Tabii arada kontenjanlar olduğu için ben meclise giremedim. Önüme bakacağım. İyi yerlerde olmak için çalışmak gerekiyor. CHP için Atatürk'ün ilkeleri doğrultusunda çalışmaya devam edeceğim. Benim yıllardır hedefim TBMM'ye girip insan hakları için, ötekileştirilen, ezilen Kürtler, Aleviler, Romanlar, eşcinseller, sokağa itilen ensest ilişki kurbanı kadınlar, tacize uğrayan insanların sesi olmak için mücadele etmek. TBMM'de bir vekil olarak ben bunu aşacağıma inanıyorum. Orada çok önemli katkılarda bulunabileceğime inanıyorum. Bu süreçte fikirlerimi CHP'ye anlatıp görüşmeler yapacağım. Onların da katkısıyla gelecek seçimlerde milletvekili adayı olmayı umuyorum. Bu hayal değil, gerçek. 21. yüzyıldayız. Artık bunlar konuşulmamalı. İnsanların kişiliği, düşünceleri ve başarıları ön planda olmalı. Bel altı siyaset bitmeli diye düşünüyorum" diye konuştu. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Mustafa Kemal Atatürk Osmangazi Belediyesi Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title