Haberler

Traktör Yardımıyla Yün Yıkıyorlar

Van'ın Çaldıran İlçesi'nin köylerinde yaşayan ve su sıkıntısı çeken köylüler, yünlerini ilçede bulunan Kaz Gölü'nde yıkıyor.

Van'ın Çaldıran İlçesi'nin köylerinde yaşayan ve su sıkıntısı çeken köylüler, yünlerini ilçede bulunan Kaz Gölü'nde yıkıyor. Köylülerin çeyizlik yünlerini traktör yardımıyla yıkamaları ise ilginç görüntülere neden oluyor.

Çaldıran'da köylülerin geliştirdiği yeni yün yıkama tekniği, kadınlar için büyük kolaylık sağlıyor. Kaz Gölü kıyısında traktör yardımıyla yapılan yıkama, hem güç hem de zaman bakımından kadınlara katkı sunuyor. Kilolarca yünü, bugüne kadar kol ve bilek gücüyle yıkamaya çalışan kadınlar, artk bir branda üzerine serdikleri yünlere, sadece deterjan, yumuşatıcı ve tuzla döküyor. Ardından da serilen yünlerin üzerinden traktör geçiyor. Kadınlar ise sadece yünlere su döküyor.

İlçenin Zülfübulak Köyü'nde yaşayan kadınlar, yün yıkamanın kendileri için artık eziyet olmaktan çıktığını, yünleri traktör yardımıyla yıkadıkları için kısa zamanda işlerini bitirdiklerini, hatta piknik yapmaya zamanlarının olduğunu anlattı. - Van

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çaldıran Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title