Haberler

Trafik Polisi Önce Uyardı Sonra Şeker İkram Etti: Aman Dikkat

Amasya'da Yaklaşan Kurban Bayramı Öncesinde Trafik Uygulaması Yapan Polis, Araç Sürücülerinden Önce Kurallara Uyup, Dikkatli Olmalarını İstedi.

Amasya'da yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde trafik uygulaması yapan polis, araç sürücülerinden önce kurallara uyup, dikkatli olmalarını istedi. Daha sonra da şeker ikram etti. Trafik uygulamasına katılan İl Emniyet Müdürü Ayhan Acet, amaçlarının trafik kazalarının önüne geçmek olduğunu belirterek, uygulamanın bayram sonuna kadar devam edeceğini söyledi.

Amasya-Samsun karayolunun 9'uncu kilometresinde yapılan trafik uygulamasına İl Emniyet Müdürü Ayhan Acet de katıldı. Trafik polisleri durdurdukları araçların şoförlerinden yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde trafik kurallarına dikkat etmelerini istedi. Bazı şoförlerle de İl Emniyet Müdürü Ayhan Acet görüştü. Acet, daha sonra araç sürücülerine ve yolculara şeker ve kolonya ikram etti. Amasya merkez ve ilçelerde çeşitli güzergahlarda trafik uygulamasına başlandığını belirten Acet, "Trafik ekiplerimiz bayram süresince sürücüleri trafik kurallarına uymaları konusunda uyaracaklar ve vatandaşlara ceza yerine şeker ikram edecekler ama kurallara uymayanlara da gereken yasal işlemler mutlaka yapılacaktır" dedi.

Günde ortalama 400 şoföre ulaşmayı hedeflediklerini söyleyen Acet, "Amacımız vatandaşlarımızın dikkatli olmalarını sağlayarak olası trafik kazalarının önüne geçmek. Bir anlık bir hata nedeniyle üzücü bir kazanın meydana gelmesini, canların yanmasını ve kimsenin üzülmesini istemiyoruz. Bilindiği gibi Amasya'dan geçen karayolu İstanbul'u Karadeniz'e bağlayan yoldur. Tam da sürücülerimizin kattetikleri mesafenin orta noktasıdır. Yani en çok yorgunluğun baş gösterdiği bölgedir. Bu yüzden biz onları üzücü bir olay yaşamamaları için ikaz ediyoruz" diye konuştu. Seyir halindeyken polis tarafından durdurulan ve kendilerine şeker ile kolonya ikram edilen bazı şoförler ise şaşkınlıklarını gizlemeyedi. Bazı araç sürücüleri de hız sınırını aştıkları için polisler tarafından durdurulduğunu sandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title