Haberler

Trabzonspor'un Lige 23 Yıllık Şampiyonluk Özlemi ile Başlıyor

İstanbul'un 3 Büyüklerinden Sonra Ligde Şampiyonluk Yaşayan Tek Takım Olan ve Son Şampiyonluğunu da 1983-1984 Sezonunda Yaşayan Trabzonspor, 23 Yıllık Şampiyonluk Özlemine Bu Sezon Son Vermek İstiyor.

İstanbul'un 3 büyüklerinden sonra ligde şampiyonluk yaşayan tek takım olan ve son şampiyonluğunu da 1983-1984 sezonunda yaşayan Trabzonspor, 23 yıllık şampiyonluk özlemine bu sezon son vermek istiyor.

Son 3 sezondur Türkcell Süper Ligi'ne Kayserispor maçları ile başlayan Trabzonspor bu sezon lige kendi sahasında oynayacağı Sivasspor maçı ile merhaba diyecek. İntertoto Kupası'ndan elenerek, UEFA Kupası'na katılma umutlarını başka bir bahara bırakarak taraftarını üzen bordo-mavili takım, lige Sivasspor galibiyeti ile başlayarak taraftarı ile barışmak istiyor.

Bordo-mavililer, 33 sezondur mücadele ettiği ligde, ilk hafta maçlarında yalnızca 3 kez sahadan yenilgiyle ayrılırken, Bordo-mavili takım ligin ilk maçlarında 22 galibiyet ve 8 beraberlik aldı. 33 karşılaşmanın 17'sini sahasında, 16'sını deplasmanda oynayan Karadeniz temsilcisi, 54 kez rakip fileleri havalandırırken, kalesinde 18 gol gördü.

Geçtiğimiz sezon Beşiktaş'ın oynadığı takımlarla sonraki hafta karşılaşan Trabzonspor bu sezon ise fikstürde Gençlerbirliği'nin oynayacağı takımlarla karşılaşacak. Trabzonspor ile Fenerbahçe'nin ligin son haftasında karşı karşıya gelecek olması, sezona şampiyonluk parolasıyla başlayacak olan iki büyük takım açısından olduğu kadar Galatasaray ve Beşiktaş açısından da büyük önem arz ediyor. Trabzonspor ile Fenerbahçe arasındaki ezeli rekabet ise bu maçı daha bir anlamlı hale getiriyor.

(GÖK-ÖS-ERS-ÖK-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title