Haberler

    Trabzonspor'dan Büyük Kar

    Sporcope- Trabzponspor'da Aralık 2015'de yönetimin değişmesiyle birlikte, kulübün politikası da değişmeye başladı.

    Sporcope- Trabzponspor'da Aralık 2015'de yönetimin değişmesiyle birlikte, kulübün politikası da değişmeye başladı. Yeni başkan Muharrem Usta ve yönetim ekibinin ilk işi Trabzonspor'un borçlarını azaltmaya çalışmak oldu.

    Ocak ayı gelmeden kulübün içinde bulunduğu borç durumunu bile kaptan Onur Kıvrak ve aslen Trabzonlu olan Özer Hurmacı, sözleşmelerinde büyük bir indirime gittiler.

    Trabzosnpor'da futbolcuların yıllık toplam ücretleri 140 milyon lirayı bulurken, yönetim bu parayı 80 milyon liraya çekmek için girişimlere başladı.

    Kaptan Onur Kıvrak, yıllık 3 milyon 150 bin euro kazanacakken, yeni sözleşme imzalasıyla bu ücret 2. 250 bin euro'ya indi.

    Özer Hurmacı ise yıllık 3,5 milyon euro garanti ücretini, 2,3 milyon euro'ya çekilmesine onay verdi.

    Sadece M'bia'da 2 milyon euro kar

    Sezon başında bonservis bedeli olmadan gelen M'bia, 6 milyon euro'ya satıldı. Trabzonspor'a imza atmak için 2 milyon euro alan M'bia'nın menajerlik ücreti de 800 bin euro'ydu. İlk sezon için alacağı ücret de 2,6 milyon euro'ydu.

    Yarım sezon için 1,3 milyon euro ödenen M'bia'nın 2 milyon imza ve 800 bin de menajer parası hesaba katıldığında, 6 milyon euro'ya satılmasının ardından bordo mavili kulüp 2 milyon euro kara geçmiş oldu.

    Hull City'den 3 milyon euro'ya transfer edilen Dame N'doye'nin performansından memnun olmayan Trabzonspor, 1.4 milyon euro ücretle oyuncusunu Sunderland'a kiraladı. Sezonluk alacağı ücret olan 2,500 milyon euro'nun yarısı da bordo mavililerin kasasında kaldı.

    Anadolu'ya oyuncu gönderdi, maaşlardan kurtuldu

    Akhisar Belediyespor'a Güray Vural karşılığından Soner Aydoğdu ve Alper Uludağ'ı veren Trabzosnpor, oyuncuların yarım dönemli maaş yükünden kurtuldu.

    Yıllık 1 milyon 70 bin dolar kazanan Soner Aydoğdu, ile 1 milyon 284 bin TL kazanan Alper Uludağ takımdan gönderildi.

    Deniz Yılmaz, Trabzonspor'dan yıllık 1 milyon 995 bin TL garanti ücret kazanıyordu, dün akşam Bursaspor'a bedelsiz olarak imza attı.

    Kaliteli ama ucuz transferler

    Türk futbolunun son yıllardaki gözdesi Muhammet Demir'i renklerine katan Trabzonspor, Gaziantepspor'a 2. milyon 750 bin euro öderken, oyuncunun kendisine ise 3 yıl için 3 milyon 850 bin euro ödeyecek.

    Son yıllarda sol bek için bir çok transfer yapan ve bonservis bedellerine çok fazla ücret ödeyen Trabzonspor, Galatasaray ile adı anılan Güray Vural'ı transfer etti. Soner Aydoğdu ve Alper Uludağ'ı Akhisar'a vererek transferi noktaladı.

    Sezonun kalanı için Güray'a 1 milyon 250 bin TL, diğer sezonlar için ise, 2 milyon 500 bin TL, 2 milyon 600 bin TL, 2 milyon 700 bin TL ödeyecek.

    Eski oyuncusu Bosingwa'ya yeniden imza attıran Trabzonspor, geçmiş sezondaki ücreti olan 2 milyon euro'dan değil sezonluk 1,2 milyon euro'dan anlaştı.

    Ahmet Öksüz

    Kaynak: Sporcope.com / Spor

    Soner Aydoğdu Güray Vural Trabzonspor Uludağ Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title