Haberler

Trabzonlular Bu Şölenle Coştu

Güncelleme:

Esenler'de düzenlenen "Karalahana Sarması, Mısır Ekmeği ve Horon Şöleni"nde on binlerce vatandaş, yaklaşık 2 saatte 10 ton karalahana ve 2 ton mısır ekmeğini afiyetle yedi.

Esenler'de düzenlenen "Karalahana Sarması, Mısır Ekmeği ve Horon Şöleni"nde on binlerce vatandaş, yaklaşık 2 saatte 10 ton karalahana ve 2 ton mısır ekmeğini afiyetle yedi. Horonlarla renklenen şölen, neşeli görüntülere sahne oldu.

Esenler Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da Esenler Trabzonlular Derneği ile birlikte "Karalahana Sarması, Mısır Ekmeği ve Horon Şöleni" düzenledi. Trabzon'un düşman işgalinden kurtuluşunun 96'ncı yıldönümü çerçevesinde, Karadeniz kültürünün yaşatılmasına katkı sunmak amacıyla yapılan şölen, renkli görüntülere sahne oldu.

Esenler Dörtyol Meydanı'nda düzenlenen şölene; AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Aşkın Bak, MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, CHP İstanbul Milletvekili Haluk Eyidoğan, Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, siyasi partilerin Esenler ilçe başkanları, Esenler Belediye Başkan Yardımcıları Faruk Aydın ve Orhan Oğuz Türk, Esenler Belediyesi Genel Koordinatörü Mehmet Çelik, Belediye Başkan Danışmanı Abdullah Aksu, Esenler Trabzonlular Derneği Başkanı Zeki Yılmaz ile birlikte dernek yönetim kurulu üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, mahalle muhtarları ve on binlerce vatandaş katıldı.

SEVGİ VE HOŞGÖRÜ TİMSALİ

Karadeniz müziğinin sevilen ismi Turan Topçuoğlu'nun türküleriyle başlayan program, Esenler Trabzonlular Derneği Folklör Ekibi'nin gösterileriyle devam etti. Gösterilerin ardından protokol konuşmalarına geçildi. Programda ilk konuşmayı sahnede derneğin yönetim kurulu üyeleriyle yer alan Esenler Trabzonlular Derneği Başkanı Zeki Yılmaz yaptı. "Trabzon sevgi ve hoşgörü timsalidir" diyerek konuşmasına başlayan Yılmaz, Türkiye genelindeki tüm Trabzonlular'ın böyle bir şölenle Esenler'de bir araya gelmesinden duyduğu memnuniyeti belirterek "Her şey daha güzel bir Türkiye, daha güzel bir Esenler ve daha güzel bir Trabzon için" dedi.

TRABZON BEREKETİYLE GELDİ

Programda konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, yağmura aldırmadan Dörtyol Meydanı'nı dolduran on binlere "Trabzon, Karadeniz Esenler'e kendi bereketiyle geldi" diye seslendi. "Bu meydan her zaman ve zemin içerisinde farklı etkinlikleri şahit olurken bugün Karadeniz'in sembol şehri Trabzon'un güzel bir kültürüne şahitlik ediyor" diyerek söze başlayan Göksu, Dörtyol Meydanı'nın Esenlerliler'in kullanımına sunulmasında büyük emeği geçen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a Esenler halkı adına teşekkür etti.

BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ

Esenler'i bir marka şehir yapma konusundaki çalışmalarına aralıksız devam ettiklerini kaydeden Göksu, "Esenler'i yoklarla anılan bir şehirden varlıklarıyla anılan bir marka şehri inşa etmenin sevincini ve huzurunu yaşıyoruz" dedi. Trabzonlularla her zeminde birlikte çalışmaya devam edeceklerini belirten Göksu, yeni dönemde Trobzunlu 2 belediye meclis üyesi ile birlikte çalışacaklarını da söyledi. Göksu, İstanbul'un gelişmiş diye addedilen hangi ilçesinde ne varsa onu da Esenler'de Trabzonlu vatandaşlarla birlikte inşa edeceklerini ifade etti.

Göksu, konuşmasının ardından Esenler Trabzonlular Derneği Başkanı Zeki Yılmaz ile birlikte Türkiye'nin 7 bölgesinin her bir ilinden seçilen ve ülkenin birliğini temsil eden isimlere Fahri Hemşehrilik Plaketi verdi.

PROTOKOL ÜYELERİ SÖZ ALDI

Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal da, Esenler'de nüfusa kayıtlı 20 bin 850 Trabzonlu vatandaşın olduğunu belirterek, "Ülkemiz açısından Trabzon büyük bir renk, büyük bir kültürdür. Bu dayanışmanın örneği bu meydandaki vatandaşlardır" diye konuştu. Ünal konuşmasının sonunda Esenler'e bordo mavi bir gün yaşatan herkese teşekkür etti.

"Bir araya geldiğimiz zeminleri kendi kültürümüzün nesilden nesile aktarılmasına imkân veren zeminler olarak görüyoruz" diyen MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın da, Trabzon'un Türkiye'nin çimentosu olduğunu ve bu harcın karılmasında birlik ve dirliğin önemli olduğunu kaydetti.
Programda konuşan AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Aşkın Bak, söze "Bu meydanda geçmişte çok güzel organizasyonlar yaptık" diyerek başladı. "Trabzon benim için çok özel" diyen Aşkın Bak, Trabzon'da görev yaptığı süreçte yaşadığı tecrübeleri davetlilerle paylaştı. Aşkın Bak, "Trabzon insanı coşkundur, heyecanlıdır, gittiği her yere neşe katar, heyecan katar, dinamizm katar, yüreğini ortaya koyar" ifadelerine yer verdi.

Programda son konuşmayı yapan CHP İstanbul Milletvekili Haluk Eyidoğan, Trabzon'un yaşadığı acı dolu günlere rağmen büyük fedakârlıkla işgalden kurtulduğunu söyledi. Eyidoğan, Trabzon insanının çalışkan ve hoşgörü olduğunu da sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Esenler Trabzonlular Derneği Başkanı Zeki Yılmaz, protokol üyelerine hediyelerini takdim etti.

10 TON LAHANA, 2 TON MISIR EKMEĞİ

Şölende dev yemek kazanlarında pişirilen 10 ton karalahana ile özel fırınlarda hazırlanan 2 ton mısır ekmeği, vatandaşlara ikram edildi. Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu da beraberindeki protokol üyeleriyle birlikte vatandaşlara karalahana ve mısır ekmeği ikram etti.

HORONLA COŞTULAR

Kemençe ve tulum eşliğinde Karadeniz'in insanın içini ısıtan horonunun da çekildiği şölende; Karmate, Onay Şahin ve çeşitli Karadenizli müzik grupları da sahne aldı. Yöresel sanatçıların da müzik ziyafeti sunduğu şölende, Anemo Horon ekibi de gösteriler yaptı. Karadeniz'in sevilen sanatçılarından Resul Dindar da, yağan yağmura rağmen meydanı terk etmeyen müzik severleri söylediği parçalarla coşturdu. Karadeniz'e ait yöresel lezzetlerin açılan stantlarda ikram edildiği etkinlik alanında vatandaşlar, Kızılay'a da kan bağışında bulundular.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Trabzon Esenler Göksu Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

rizeli osmanLeon@hotmail.com:

trabzonda nasıl oluyorda tam 75 tane belediye vardır,sizde inanabilyormusunuz arkadaşlar.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title