Haberler

Trabzonlu Hacılar, Faciadan Yarım Saatle Kurtuldu

Güncelleme:

Trabzonlu hacı adayları, Mekke'deki faciadan ucuz kurtuldu. 235 Trabzonlu hacı adayının yaşanan felaketten yarım saat önce olay yerinden ayrıldığı ortaya çıktı.

Trabzon'un Ortahisar ilçesi Belediye Başkan Yardımcısı Selahattin Çebi, 753 kişinin hayatını kaybettiği olayın yaşanacağını hissettiğini söyledi.

"KARIŞIKLIK VARDI...BÖYLE BİR ŞEY OLACAĞINI HİSSETTİK"

Habertürk'ten Enis Yıldırım'ın haberine göre, şeytan taşlama sırasında meydana gelen felaketten dakikalar önce Trabzonlu 235 hacı adayının olay yerinde bulunduğunu belirten Çebi, "Karışıklık vardı. Mina'ya gelenler ile gidenler karşılaştı. Böyle bir şey olacağını hissettik. Özellikle yürüyen merdivenlerden inerken yaşlı ve hasta hacı adayları takılıyor. Görevli tutup dışarı çıkarıyor, ama yetmiyordu" diye konuştu.

"HEP BİRLİKTE HAREKET EDİYORUZ"

Yaşlı ve hasta hacı adayların çok sayıda olduğunu belirten Çebi, "Biz Trabzonlu hacı adayları olarak hep birlikte hareket ediyoruz. Aramıza farklı ülkelerin gruplarını almıyoruz. Çünkü ne yapacaklarını tahmin edemiyoruz. İnsanlar hep endişeli, ortak bir dil yok, güvenlik yok. Allah'a emanet vazifemizi yapıyoruz" dedi.

Kaynak Habertürk

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Selahattin Çebi Habertürk Hacılar Mekke Güncel Haberler

500

Yorumlar (3)

kesMobil-ANDROID:

6288 sana soz hakki veren mi var

1
2
yanıtYanıtla
adam:

Kimin nerde nasil olecegini Allah bilir.bos bos konusmayin.belki vadeleri yetti nerden biliyorsunuz.

1
1
yanıtYanıtla
sürmene:

BİZE HER YER TRABZON HACI

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title