Haberler

Trabzon Tesisleşmede Altın Çağını Yaşıyor"

Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, son 14 yılda yapılan yatırımlarla Trabzon'un tesisleşme bakımından altın çağını yaşadığını ifade etti.

Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, son 14 yılda yapılan yatırımlarla Trabzon'un tesisleşme bakımından altın çağını yaşadığını ifade etti.

Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Trabzon'un bir spor şehri olduğunu ve insanların burada sportif faaliyetlerde bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

Kentte, olimpiyatlara sporcu gönderen branşlarda faaliyetler yapıldığını aktaran Öztürk, "Yaklaşık 64 branşın 47'si ilimizde bilfiil yapılıyor. Futbol, hentbol, voleybol, basketbol, judo, masa tenisi gibi alanlarda süper ligde mücadele eden takımlarımız var." dedi

Son 14 yılda hükümetin yatırımlarıyla Trabzon'a çok ciddi spor tesislerinin kazandırıldığını ifade eden Öztürk, "Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç, şehrimizin spor hamlelerinde yakın takipçimiz. Yine Sayın Bakanımız Süleyman Soylu tesislerin takipçisi ve talimatları var. Valimiz Yücel Yavuz Bey her zaman yanımızda." diye konuştu.

Trabzon'a tesis yatırımının süreceğini vurgulayan Öztürk, "Son 14 yılda yapılan yatırımlarla Trabzon tesisleşme bakımından altın çağını yaşıyor. Tesisleşmede altın çağımız bitmeyecek, büyüyerek devam edecek." ifadelerini kullandı.

"Lisanslı sporcu sayısında artış var"

Öztürk, spor tesislerini canlı tutmak için federasyonlar ve kurumlarla organizasyon yaptıklarını, tesislerin hem sporcu yetiştirilmesi hem de ildeki gençlerin boş zamanlarını değerlendirmesi açısından önemli olduğunu vurguladı.

Trabzon'un her yıl uluslararası organizasyonlara aday olması gerektiğini belirten Öztürk, şöyle devam etti:

"Trabzon, tarihi konumu, coğrafyası, kültürel yapısı ve ülkemize verdiği sinerji ile önemli organizasyonlara en iyi şekilde ev sahipliği yapacağını kanıtlamıştır. Trabzon'da tesisleşme nüfusumuzun önünde gidiyor. Futbol sahaları, yüzme havuzları, bireysel antrenman salonları, tenis kortları, spor salonları, olimpik sporcu fabrikası gibi her şey var. Trabzon, Türkiye'de her zaman ilk üçün içinde yerini almıştır. Başarıya alışmış, başarılı olmayı seven ve çalışkan bir toplumdur. Bu nedenle, tesis, sportif faaliyetler ve liglerdeki takım sayısına bakıldığı zaman konumu ve sırası ortadadır. Bu ülkeye başarılı spor adamlarını yetiştirmek, bizim verdiğimiz mücadelenin özüdür. Lisanslı sporcu sayısında ve tesislerin kullanımında ciddi bir artış var."

Gençlik hizmetleri açısından da önemli faaliyetler yaptıklarını ifade eden Öztürk, gençlik merkezlerinin aktif olarak kullanılması gerektiğini, kültürel ve sosyal açıdan her türlü imkanı sunduklarını kaydetti.

Kaynak: AA / Spor

Akif Çağatay Kılıç Trabzon Spor Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title