Haberler

Trabzon O Başkan MHP'li Meclis Üyesi'nin Dövülmesini Kınadı

Trabzon'un Yomra İlçesi'nin Ak Partili Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, geçen hafta kendisine ağır eleştiriler yönelten MHP'li Belediye Meclis üyesi Hasan Bayrak'ın, 2 kardeşinin de aralarında bulunduğu kişilerce dövülerek hastanelik edilmesine ilişkin açıklama yaptı.

Trabzon'un Yomra İlçesi'nin Ak Partili Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, geçen hafta kendisine ağır eleştiriler yönelten MHP'li Belediye Meclis üyesi Hasan Bayrak'ın, 2 kardeşinin de aralarında bulunduğu kişilerce dövülerek hastanelik edilmesine ilişkin açıklama yaptı. Saldırıdan haberi olmadığını söyleyen Sağıroğlu, "Haberim olsa kesinlikle engellerim. Olayı şiddet ve nefretle kınıyorum" dedi. Yaşanan olayla ilgili olarak Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde açıklamalarda bulunan Başkan Sağıroğlu, MHP'li Meclis üyesi Hasan Bayrak'ın suçlamaları arasında, kardeşlerine ait iş makinelerinin akaryakıtlarının belediyece karşılandığı iddiasının da bulunduğunu hatırlattı ve iddianın gerçek olmadığını söyledi. Sağıroğlu, " O arkadaşımız basın açıklamasında çok ağır bir ifade kullandı. Belediye başkanının kardeşlerine ait iş makineleri ve kamyonlarının akaryakıt giderlerinin zaman zaman belediyeden karşılandığını iddia etti. Bu bir nevi hırsızlıktır. Allah'a şükür bizim hırsızlıkla işimiz olmaz. Kesinlikle reddederiz. Yomra'nın girişinde, mülkiyeti belediyemize ait olan ve özel bir şirketin işlettiği bir istasyonudan akaryakıt alınıyor. Burası 24 saat kameralarla izleniyor. Ne kardeşlerime, ne de aileme ait araçların, parasıyla dahi olsa oradan alışveriş yapma şansı yoktur. Bu yalandan ötürü Cumhuriyet Savcıları'na sesleniyorum; kamera görüntülerini izlesinler. Orada bizim bir aracımızın, bırakın akaryakıt almayı, uğramak niyetinde olduğunu da tespit ederseniz ben bugün bu görevi bırakmaya hazırım" ifadelerini kullandı.

HABERİM YOK OLSA DA ENGELLERDİM

MHP'li Meclis üyesi Hasan Bayrak'ın dövülmesi konusunda bilgisi olmadığını anlatan Başkan İbrahim Sağıroğlu, "Haberim olsa kesinlikle engellerdim. Olayı şiddetle, nefretle kınıyorum. Sorumlusu kim olursa olsun,ister kardeşim, ister oğlum, ister babam olsun. Kınıyor ve lanetliyorum. Suçlular cezası neyse çekecek. Ben vatandaşlarımızdan konu ile ilgili özür diliyorum. Böyle istenmeyen nahoş hadiselerin de olmamasını temenni ediyorum" diyerek açıklamalarını noktaladı.

SAĞIROĞLU HAKKINDA SUÇLAMALARDA BULUNMUŞTU

Meclis üyeliğinin yanı sıra Yomra Kent Platformu Başkanı da olan Hasan Bayrak, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında ilçenin Ak Partili Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu hakkında aile şirketlerine haksız kazanç sağladığı, ranta dayalı imar planı hazırlattığı ve rant uğruna ilçe imarının katlettiği suçlamalarında bulunmuştu. Suçlamaların bir yerel gazetede yayınlanması sonrasında Bayrak, aralarında belediye başkanının kardeşleri olan E.S. ile A.S.'nin de bulunduğu 4 kişi tarafından dövülerek hastanelik edilmişti. Olay sonrası belediye başkanı Sağıroğlu'nun kardeşleri de şikayette bulunarak Bayrak'ın kendilerine silah çektiğini öne sürmüş ve kavganın bu şekilde başladığını ifade etmişti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İbrahim Sağıroğlu Hasan Bayrak Trabzon Yomra Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title