Haberler

Trabzon Havalimanı'nın Yaklaşma Işık Direği Kırıldı, Stadın Çatısına Düştü

Trabzon Havalimanı'nın yaklaşma ışık direği kırıldı, stadın çatısına düştüTrabzon Havalimanı'nda, uçakların inişi için kurulan ışık direklerinden biri, şiddetli rüzgar nedeniyle kırılarak havalimanı pistinin batı ucunun alt kısmında bulunan Ahmet Suat Özyazıcı Stadı'nda tribününün çatısına düştü.

Trabzon Havalimanı'nın yaklaşma ışık direği kırıldı, stadın çatısına düştü

Trabzon Havalimanı'nda, uçakların inişi için kurulan ışık direklerinden biri, şiddetli rüzgar nedeniyle kırılarak havalimanı pistinin batı ucunun alt kısmında bulunan Ahmet Suat Özyazıcı Stadı'nda tribününün çatısına düştü. Trabzonspor ile Sürmenespor U13 ekiplerinin mücadelesi sırasında yaşanan olay sonrasında maç kısa süre için durduruldu. Karşılaşma, tiribünlerin boş olması ve düşen direğin herhangi bir tehlike oluşturmadığının belirlenmesi sonrasında hakem kararıyla devam ettirildi.

DEMİR DİREK TRİBÜN ÇATISINA ÇARPARAK DURDU

Olay öğle saatlerinde yaşandı. Havalimanında uçakların inişi için kurulan sinyalizasyon direklerinden biri, şiddeti rüzgardan etkilenerek orta kısmından kırıldı. Kırılan demir direk, denize paralel pistin batıya bakan ucunun alt kısmında yer alan ve olay anında Sürmenespor ile Trabzonspor U13 ekiplerinin mücadele ettiği Ahmet Suat Özyazıcı Stadı'na düştü. Demir kitlesi, boş olan tribününün çatısının kenarına çarparak durabildi.

HAKEM MAÇI DURDURDU, SONRA DEVAM ETTİRDİ

Olay sonrasında karşılaşmanın hakemi maçı durdurdu. Yarıda kalan maç, müsabakanın hakeminin, hem tribünlerin boş olması, hem de devrilen direğin oyun sahası için tehlike oluşturmadığının belirlenmesi sonrasında devam etti. Olayda tribünün boş olması nedeniye şans eseri yaralanan olmadı, sadece tribünde maddi hasar meydana geldi.

DHMİ MÜDÜR YARDIMCISI SIRTKAYA: ENDİŞE EDİLECEK BİR DURUM YOK

Olay sonrası bölgeye gelen Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) yetkilileri, direklerin elektriğini keserek bölgede incelemelerde bulundu. Yaşanan olayla ilgili açıklama yapan DHMİ Trabzon Müdür Yardımcısı Musa Sırtkaya, direğin şiddetli rüzgar nedeniyle kırıldığını tespit ettiklerini belirterek şöyle konuştu:

"Şu anda endişe edilecek bir durum yok. Havalimanımıza ait yaklaşık 45 metre uzunluğundaki yaklaşma ışık direklerlerimizden biri kırıldı. Uçakların iniş ve kalkışı güvenli bir şekilde yapılacak. Şiddetli rüzgarın etkisiyle kırıldığını değerlendiriyoruz. En kısa sürede yenisi monte edilecek. Diğer direkleride, ileride bir sıkıntı yaratmaması için gözden geçireceğiz ve gerekli önlemleri alacağız. Uçuş açısından her hangi bir sıkıntı yok."

Yapılan incelemelerin ardından tribün çatısına düşen direğin vinç yardımıyla kaldırılması için çalışma başlatıldı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Trabzonspor Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! 5 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 5 Mayıs burç yorumları nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title